Annonce
Kultur

Umuligt at lave zoner i en æblehave: Genåbningsaftale giver Skarøfestivalen dødsstødet

Skarøfestivalen 2019 er foreløbig den seneste, der er blevet holdt. I 2020 blev festivalen aflyst på grund af covid-19-pandemien, og nu har også 2021-udgaven fået dødsstødet. Foto: Michael Bager
Der bliver ingen Skarøfestivalen i 2021. Det er ikke muligt at holde festival på en ø og samtidig overholde restriktionerne i genåbningspakken, lyder det fra en af arrangørerne. Som til gengæld glæder sig over, at de bebudede koncerter på Frederiksøen samt Dansktopfestivalen kan holdes.

Svendborg/Skarø: - Selv en optimist kan løbe tør for optimisme.

Sådan lyder det fra Lasse Bekker, som sammen med sin forretningskompagnon, Rune Kruse, står bag Skarøfestivalen og 23. marts meddelte her i spalterne, at han bestemt forventede, at festivalen ville blive gennemført som planlagt. Fordi den med 1500 gæster er lille, og fordi den først er programsat til 4. til 7. august - altså sent på året.

Sådan går det ikke.

Annonce

Natten til tirsdag blev partierne i Folketinget enige om en genåbningspakke, og i den er der to restriktioner, som spænder ben for den lille festival.

- For det første må folk ikke overnatte på stedet, og så er det umuligt at holde festival på en ø, siger Lasse Bekker.

Også en regel om, at publikum skal opdeles i sektioner med maksimalt 500 personer, fungerer som et benspænd.

- Det giver ingen mening at forsøge på det i den lille æblehave, som vi holder koncerterne i. Hvis vi valgte at gøre det, ville det være for at omgå reglerne, og det er vi ikke interesserede i. Vores tilgang har hele tiden været, at vi lever med, at vi er i en pandemi, og at vi alle må gøre, hvad vi kan for at komme ud af den, siger Lasse Bekker.

Appel

Ifølge Lasse Bekker vil de 1300-1400, som har erhvervet billet til festivalen, få et valg.

- Vi vil spørge dem, om de vil have pengene tilbage, eller om de vil beholde billetten og bruge den til næste års festival. Og vi vil gøre det med en appel om, at de beholder den. For det er en lille økonomi, der er i den festival, og vi har udgifter på den hele året, siger Lasse Bekker, der erkender, at det vil være problematisk, hvis alle forlanger pengene tilbage.

- I så fald vil det spænde buen meget hårdt. Men vi har en forventning om, at mange vil gemme billetten, for vi er omgivet af kærlige mennesker, der vil festivalen det godt, siger han.

Annonce

Koncertregn

Kruse og Bekker har også ting at glæde sig over.

Lasse Bekker var lige lovlig optimistisk, da han for at par måneder siden bebudede, at Skarøfestivalen nok skulle blive holdt. For nu er den aflyst - mens han til gengæld kan glæde sig over, at andre af hans og Rune Kruses planer kan føres ud i livet. Foto: Robert Wengler

De har bebudet en regn af koncerter på Frederiksøen under fællestitlen Sommer på værftet, og den politiske aftale sikrer, at de kan gennemføres.

- Vi har besluttet, at vi laver koncerterne for 500 siddende gæster. Det betyder, at vi ikke skal sektionsopdele, siger Lasse Bekker om begivenhederne, som er med navne som TV2, Carpark North, Magtens Korridorer, Medina og Sebastian.

Også et andet arrangement tegner til at blive en realitet - nemlig Dansktopfestivalen.

- Den er inde på land, nemlig i Christiansminde, og dermed behøver folk ikke overnatte ved pladsen. Desuden er der så meget plads på stedet, at gæsterne kan inddeles i zoner, så det gør vi. Og vi er glade for, at vi kan gennemføre festivalen, siger Lasse Bekker.

Dansktopfestivalen bliver holdt 20., 21. og 22. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce