Annonce
OB

Ulrik le Fevre nærmer sig en 50 års-milepæl for et helt fantastisk mål

To legender: Landsholdsspiller Ulrik Le Fevre interviewes af Gunnar Nu Hansen i forbindelse med EM-kvalifikationskampen mod Rumænien i Idrætsparken i starten af 70'erne. Foto: Mogens Ladegaard.

VB-legenden Ulrik le Fevre var med til at sparke sponsor-bolde ud til publikum. Faktisk kastede den gamle stjerne boldene ud. Le Fevre er blevet 74, så han ville måske ikke risikere en skade eller også ville han bare ikke grise fodtøjet. Den 23. oktober er det 50 år siden, at le Fevre scorede "Tor des Jahres" i tysk fodbold, da han som Mönchengladbach-spiller lobbede bolden over to Schalke-modstandere og flugtede bolden i mål i 7-0-sejren. Le Fevre er i dag spilleragent.

-----

Midt i ugen hyggede OB-spillerne sig med en fodtennis-turnering og den blev vundet af holdet med Troels Kløve, Mart Lieder og Robin Østrøm med 11-10 over Issam Jebali, Sveinn Aron Gudjohnsen og trænerne Janus Blond og Tonny Hermansen, der skiftedes til at være tredjemand. Førstepræmien var vist en automat til kaffebrygning - det er en endnu ubekræftet oplysning.

Annonce

-----

Kampen fredag aften var blot den sjette mellem de to klubber i Superligaen de seneste 12 år. I 2009 forsvandt Vejle fra Superligaen, og OB besejrede vejlenserne den 23. april i Vejle med 5-0 på mål af Peter Utaka (2), Espen Ruud, Hans Henrik Andreasen og Njogu Demba-Nyrén. Utaka og Ruud er jævnaldrende som 37-årige og de spiller begge fortsat. Utaka i Japan i Kyoto Sanga og Ruud hjemme i Odd Grenland i Norge.

-----

Hos Vejle var tårnhøje Denis Kolinger er ude på grund af karantæne, mens Jacob Schoop, Mads Greve, German Onugkha og Tobias Mølgaard var væk med skader. Mølgaard er færdig for sæsonen med en brækket fod, og af de tre øvrige vurderer Constantin Gâlcă, at Jacob Schoop er længst fremme og muligvis kan komme i spil, når Vejle onsdag ude møder AaB.

----

Det var i 1988 i Nørreskoven, at Preben Elkjær fik comeback til dansk fodbold for Vejle i kampen mod OB med blandt andet hollandske Willy Scheepers under ledelse af træner Walther Richter for øjnene af 14.800 tilskuere. To år efter afsluttede Elkjær også sin karriere mod et fynsk hold, da han fik rødt kort i nedrykningskampen mod B1913. En rasende Elkjær forlod stadion og nåede ikke at se, at VB vandt straffesparks-konkurrencen mod "de blå".

----

Der var nordfynske rødder og stemning ved Vejles Boldklubs presseindgang. En moden kvinde blandt hjælperne var begejstret for at se Sport Fyn, fordi hun engang havde spillet badminton med tidligere sportsredaktør Niels Abildtrup, som hun tydeligt have respekt for. Hanne Sanko hedder hun og spillede for VHV (Veflinge-Hårslev-Vigerslev) og stammer vist fra selve Hindevad. I dag er Sanko filialdirektør i Vestfyns Bank.

------

Vejen til stadion hedder Roms Hule og er en meget gammel vej gennem Nørreskoven og var engang eneste vej mellem købstæderne Vejle og Horsens. I meget gammel tid, under pestens hærgen, førte stien i denne skovkløft op til en landsby der hed Roum (heraf navnet Roms Hule), men denne landsby blev udslettet totalt under et pestudbrud, og blev brændt ned og jævnet med jorden.

OB's manager Michael Hemmingsen hilste før kampen lige på VB's målmandstræner Karim Zaza, der jo havde en fantastisk periode i OB med Lars Høgh som læremester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce