Annonce
Odense

Ulrik havde egentlig aldrig overvejet Løvbjerg: 25 år senere er han her endnu

Ulrik Rasmussen med 25 år yngre Ulrik Rasmussen i baggrunden. Foto: Kristian Isaksen
Det stod aldrig skrevet i stjernerne, at Ulrik Rasmussen skulle være købmand i Løvbjerg - nu har han stået i spidsen for butikken i 25 år takket være årvågenhed og en god portion mod til at ændre de ting, man ellers aldrig piller ved.

Tarup: - Hvem er det til venstre, spørger en gæst efterfulgt af en latter.

Værten, som spørgsmålet er stilet, er Ulrik Rasmussen. Han gransker billedet og klør sig på hagen.

- Ja, det er utroligt, hvad der sker på 25 år.

Annonce

I 1996 prydede de brune lokker på toppen af hans hoved. I dag er der ingenting. På sin vis er transformationen symbolsk.

Ulrik Rasmussens udseende har ændret sig i takt med Løvbjergs forandringer. Det meste er dog stadig det samme - men jobbet som købmand har fået mange flere lag.

Ulrik Rasmussen før og nu. Umiddelbart afviser han at tage 25 år mere. Foto: Kristian Isaksen

I dag gør han ting, man aldrig kunne have forestillet sig i 1996.

- Vi gjorde noget, der ellers var utænkeligt for at sænke omkostningerne. Vi kunne spare store mængder tid på at have lagerhylder i butikken ovenover de varer, kunderne kan tage af. Det gjorde os meget mere effektive, fortæller Ulrik Rasmussen, der, som kaptajn på et skib i et uroligt hav, er klar over, at det kræver konstant årvågenhed at navigere uden om isbjergene.


Jeg havde min barndom i Søhus, så jeg var sådan set meget tæt på at vende hjem, selvom Løvbjerg faktisk aldrig er et sted, jeg havde set mig selv i som købmand. Det var også en temmelig rask beslutning. Jeg sendte ansøgningen sidst i maj og blev ansat 1. juni. Det gik stærkt, men jeg har aldrig fortrudt

Ulrik Rasmussen


- Da jeg begyndte i Løvbjerg var der ikke mange konkurrenter i området, men med tiden skød discountbutikkerne op rundt om. Det gør jo, at man hele tiden må tænke nyt, for selvom vi har loyale kunder, så hører de relationer fortiden til. Endnu er jeg stadig på fornavn med mange af dem, men det kan vi ikke overleve på alene. Hvis vi står stille, så dør vi langsomt.

Gad ikke København

Ulrik Rasmussen er nærmest blevet synonym med Løvbjerg, men før 1996 tydede intet på, at han skulle slå sine daglige folder i Tarup.

Han havde forladt hjemstavnen i Odense for at blive varehuschef i en Kvickly i København. Han lærte dog aldrig rigtigt at holde af livet i hovedstaden og derfor var jobopslaget som købmand i Løvbjerg en kærkommen mulighed for at tage afsked.

- Jeg havde min barndom i Søhus, så jeg var sådan set meget tæt på at vende hjem, selvom Løvbjerg faktisk aldrig er et sted, jeg havde set mig selv i som købmand. Det var også en temmelig rask beslutning. Jeg sendte ansøgningen sidst i maj og blev ansat 1. juni. Det gik stærkt, men jeg har aldrig fortrudt. Det fede ved at være købmand i en Løvbjerg er, at man selv får lov at sætte sit præg og bestemme, hvordan butikken ser ud. Det er i Løvbjergs ånd, at købmændene har frihed, fortæller han.

Den frihed brugte han blandt andet til lagerhylde-tricket.

Disse gange har Ulrik Rasmussen haft sin hverdag på i 25 år. De betyder mere for ham, end man sådan lige skulle tro. Foto: Kristian Isaksen

Og til at fjerne delikatesse-afdelingerne, som dog rykker ind igen.

- Det gamle er det nye. På et tidspunkt fjernede alle butikker deres delikatesser, fordi der kom meget mere fokus på discount. Nu er skuden vendt igen. Folk vil gerne have kvalitet og de har fået flere penge til at handle. Så den bølge er vi selvfølgelig med på.

Annonce

Ja tak

Endelig er der hele facebook-delen, som ingen kunne have forudset i de efterhånden fjerne 90'ere.

- Det er også et greb, vi har kunnet skrue på. Vi kører rigtig mange ja tak-tilbud, og det har virkelig gjort noget for vores omsætning, fordi kunderne typisk også bliver og handler. Det er også på Facebook, at kunderne kontakter os. På den måde kan jeg svare dem, om klokken er 15 eller 22.

Du svarer klokken 22?

- Ja. Jeg lever og ånder for at være købmand. Det vil sige, jeg skal give kunderne den bedst mulige betjening. Jeg kan ikke garantere, at jeg læser beskeden med det samme, men hvis jeg gør, så svarer jeg, siger købmanden, der føler sig klar til resten af sin tid i Løvbjerg.

- Jeg er 53 år og kan gå på pension som 69-årig. Der kan ske meget på 16 år, men jeg føler mig godt rustet. Det går godt her. Vi har mest haft gode år siden 1996 og som det er lige nu, fortsætter vi i det positive spor. Det er også et vidnesbyrd, at Løvbjerg udvider indenfor den nærmeste fremtid med yderligere to butikker. Vi er kun 15 i familien, så det er en procentuel ret stor stigning.

Allerede ved 13-tiden var Ulrik Rasmussen blevet godt begavet, selvom receptionen varede helt til klokken 16. Foto: Kristian Isaksen

Da den fjerde gæst har banket på døren, vil avisen ikke længere holde på købmanden. Han skal ud og svare på flere spørgsmål om, hvem manden til venstre på plakaten er.

I det mindste kan Ulrik Rasmussen glæde sig over, at tidens tand ikke kan slide mere hår af, når næste jubilæum nærmer sig.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce