Annonce
Nordfyn

Ulrich forbereder sig på det værste: - Fra i dag har jeg minimum gasmaske på, når jeg handler

Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen handlede i foråret 2020 iført biodragt og gasmaske. Nu, hvor coronarestriktionerne igen griber om sig, tager han atter masken med på indkøb. Privatfoto
Mandag viser DR første afsnit i serien "Når katastrofen rammer Danmark" om mennesker, der går ekstra langt for at beskytte sig mod kriser. Blandt de medvirkende er Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen, der har forsyninger nok til at holde familien totalt isoleret i ugevis.
Annonce

Gamby: Forloren skildpadde på dåse, ris i kilovis, tørgær og langtidsholdbar mælk. Det private varelager hos den nordfynske familie på to voksne og tre mindre børn er bugnende nok til at holde alle mætte i hvert fald i 14 dage, vurderer familiefar Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen. Og bliver det alligevel nødvendigt at købe ind i den kommende tid, skal det foregå med ekstra beskyttelse:

- Fra i dag (mandag) har vi aftalt med os selv, at vi som minimum skal handle ind med gasmaske på. I sommer, da smittetallet faldt, tog vi den beslutning, at vi agerede normalt - inden for rimelighedens grænser. Men nu synes jeg, det går lidt stærkt igen, siger den 29-årige Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen.

Allerede i foråret talte avisen med Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen i forbindelse med den omfattende nedlukning af landet som følge af spredningen af coronavirus. Dengang handlede han ind iført både gasmaske og plastisk beskyttelsesdragt. Nu, hvor de nationale restriktioner med regeringens seneste udmelding atter er blevet mere udtalte, placerer Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen endnu engang gasmasken over ansigtet:

- Jeg har også tjekket alle kulfiltrene til gasmasken, måske skal jeg have købt lidt flere ind. Hvis det eksploderer fuldstændig, bliver jeg også nødt til at trække i den der s... biodragt igen.

Annonce

Vil gerne inspirere

Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen er godt klar over, at han i sine forberedelser går mere ekstremt til værks end de fleste:

- Jeg synes da heller ikke, det er acceptabelt, at jeg skal rende rundt og ligne et eller andet fra en science fiction-film, når jeg skal handle ind til pasta bolognese. Men vi er bare i en ekstraordinær situation. Og jeg føler måske altid, at myndighederne er en uge bagud - selvom jeg overordnet set faktisk synes, de har gjort det rigtig godt, fastholder han.


Jeg har også tjekket alle kulfiltrene til gasmasken, måske skal jeg have købt lidt flere ind. Hvis det eksploderer fuldstændig, bliver jeg også nødt til at trække i den der s... biodragt igen.

Ulrich Dethlef Jørgensen, medvirkende i tv-dokumentar om katastrofer


Belære andre vil han ikke. Men han vil gerne vise, at der er flere måder at håndtere den nuværende krise på; det er også derfor, han har sagt ja til at medvirke i DR-dokumentaren:

- Jeg vil gerne bidrage til "jamen hvad gør andre?", give noget inspiration til, hvad man kan gøre. Og måske hvad man bør gøre i fremtiden også i tilfælde af andre katastrofer.

Første afsnit af serien "Når katastrofen rammer Danmark" vises på DR1 mandag aften klokken 21.25.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce