Annonce
Erhverv

Ulovligt fiskeri på Langeland: - Her har man virkelig ønsket at skjule det

Umiddelbart virkede det, som om at alt var i orden, da Fiskeristyrelsen undersøgte Keldsnor, men da fiskerikontrollørerne begyndte at trække et dræg - altså et anker - gennem vandet, blev der bjerget mere end 26 ulovlige ruser. Foto: Fiskeristyrelsen
Fiskeristyrelsen har fundet mere end 26 ulovlige ruser i Keldsnor. To fiskere har erkendt det ulovlige fiskeri, men styrelsen mangler stadig at finde ud af, hvem der har brugt de sidste otte kasteruser, otte armruser og en ålefælde. Sagen sendes nu til politiet.

Gulstav: Fiskeristyrelsen har været på sejlende kontrol i Keldsnor sydøst for Bagenkop i denne uge, fordi Langeland Kommune gennem længere tid har observeret fiskere i området.

Umiddelbart virkede det, som om at alt var i orden, oplyser Fiskeristyrelsen, for der var ingen bøjer, som indikerede, at der blev fisket i noret. Desuden var vandet i noret meget grønt af alger, så sigtbarheden var ikke særlig god.

Det var først, da fiskerikontrollørerne begyndte at trække et dræg - altså et anker - gennem vandet, at der blev fundet noget.

Annonce

- Dræget satte sig sat fast i en ulovlig ruse, som stod skjult på bunden. Kort efter kom endnu en ulovlig ruse til syne i vandoverfladen, siger fiskeriinspektør Claus Wille.

Derfor besluttede fiskerikontrollørerne at trække dræget systematisk gennem noret. Flere timere senere kunne resultatet ses: 18 ulovlige kasteruser, otte ulovlige armruser og en enkelt ulovlig ålefælde.

Claus Wille kalder det "tyv-fiskeri".

- Det her er ikke, fordi man har glemt noget. Her har man virkelig ønsket at skjule fiskeriet, siger han.

Overlades til politiet

Fiskeriinspektøren forklarer, at to fiskere har erkendt det ulovlige fiskeri med hver fem kasteruser, men at man fortsat mangler at få kendskab til nogle.

- Vi mangler at få identificeret fiskeren eller fiskerne, som har fisket med de sidste otte kasteruser, otte armruser og ålefælden, siger han.


Det her er ikke, fordi man har glemt noget. Her har man virkelig ønsket at skjule fiskeriet.

Claus Wille, fiskeriinspektør


Fiskeristyrelsen har taget de ulovlige fiskeredskaber med sig, og det ulovlige fiskeri kan få store konsekvenser for de pågældende fiskere.

- Overtrædelserne vil nu blive færdigbehandlet, og så sendes sagerne til politiet med anmodning om bøder, konfiskation af fiskeredskaber og eventuel frakendelse af retten til at drive lyst- og fritidsfiskeri, siger Claus Wille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce