Annonce
Kerteminde

Ulovlige valgplakater: De Konservative hængte plakater op i forkert højde

På torvet i Kerteminde har en venlig forbipasserende skrevet: "Ulovligt ophængt" på en af De Konservatives plakater. Foto: Peter Ammitzbøll
SF udsteder plakatvalg-løfte: Hvis du kan finde en ulovlig ophængt SF-plakat, kommer formanden for SF-Kerteminde personligt og fjerner den indenfor otte timer.

Kerteminde: Det er næsten en blevet en fast tradition. Hver gang der er valgkamp, bliver der hængt valgplakater ulovligt op i Kerteminde.

Det gør der også andre steder i landet, men partierne i Kerteminde har det lidt sværere end andre steder, fordi mange af lygtepælene i den indre del af Kerteminde ikke er ret høje.

En kort gåtur igennem byen tirsdag formiddag afslører, at i denne valgkamp er det De Konservative, der er den helt store synder. Plakater af de to kandidater til EU-parlamentet, Pernille Weiss og Kuzma Pavlov Jensen hænger ulovligt både i Langegade, på Hindsholmsvej og ved Langebro.

- Hvorfor har I valgt at hænge valgplakater ulovligt op i Kerteminde?

- Det er et godt spørgsmål, for vi går meget op i at overholde, de regler der er. Det må jeg tale med dem, der er ansvarlige for opsætningen af plakaterne om, siger Christian Bonde Wejergang, der er formand for Den Konservative Vælgerforening i Kerteminde.

- Vi har også fået indskærpet fra Christiansborg, at reglerne skal overholdes og de skal følges.

- Hvornår forventer du, at de ulovlige plakater er fjernet?

- Hurtigst muligt. Nu skal jeg lige have hørt med de ansvarlige, hvad der er gået galt, og så er det klart, at det er noget, vi skal have rettet op på hurtigst muligt, siger Christian Bonde Wejergang.

Annonce

SF-valgløfte

På turen rundt i byen var der også enkelte plakater fra Socialistisk Folkeparti, som hang ulovligt.

Valgplakater skal nemlig hænge 2,3 meter over fortov eller cykelsti, og det var ikke alle plakater med partiets kandidat Kira Marie Peter-Hansen, der gjorde.

- Ja, det har bestemt ikke været vores hensigt at gøre det. Og det undrer mig meget, at du har fundet plakater, der hænger under 2,3 meter, siger formand for Socialistisk Folkeparti i Kerteminde Alex Haurand.

- Jeg er selv 1,94 meter høj og har tjekket højden ved, om min pande kan støde imod plakaten. Så de hænger altså for lavt.

- Jeg står faktisk her og får dårlig samvittighed. Det er klart, at vi går ned og tjekker højden, og så fjerner vi dem, der hænger for lavt, siger Alex Haurand, der opfordrer folk til, at hvis de finder SF-plakater, de mener hænger ulovligt, så skal de bare ringe til formanden.

- Så kommer jeg personligt ud indenfor otte timer og tager dem ned. Det kan jeg garantere, siger Alex Haurand.

Formandens telefonnummer og adresse står på bagsiden af SF's plakaterne.

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Går modeshow i genbrugstøj

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Annonce