Annonce
Kerteminde

Ulovlige valgplakater: De Konservative hængte plakater op i forkert højde

På torvet i Kerteminde har en venlig forbipasserende skrevet: "Ulovligt ophængt" på en af De Konservatives plakater. Foto: Peter Ammitzbøll
SF udsteder plakatvalg-løfte: Hvis du kan finde en ulovlig ophængt SF-plakat, kommer formanden for SF-Kerteminde personligt og fjerner den indenfor otte timer.
Annonce

Kerteminde: Det er næsten en blevet en fast tradition. Hver gang der er valgkamp, bliver der hængt valgplakater ulovligt op i Kerteminde.

Det gør der også andre steder i landet, men partierne i Kerteminde har det lidt sværere end andre steder, fordi mange af lygtepælene i den indre del af Kerteminde ikke er ret høje.

En kort gåtur igennem byen tirsdag formiddag afslører, at i denne valgkamp er det De Konservative, der er den helt store synder. Plakater af de to kandidater til EU-parlamentet, Pernille Weiss og Kuzma Pavlov Jensen hænger ulovligt både i Langegade, på Hindsholmsvej og ved Langebro.

- Hvorfor har I valgt at hænge valgplakater ulovligt op i Kerteminde?

- Det er et godt spørgsmål, for vi går meget op i at overholde, de regler der er. Det må jeg tale med dem, der er ansvarlige for opsætningen af plakaterne om, siger Christian Bonde Wejergang, der er formand for Den Konservative Vælgerforening i Kerteminde.

- Vi har også fået indskærpet fra Christiansborg, at reglerne skal overholdes og de skal følges.

- Hvornår forventer du, at de ulovlige plakater er fjernet?

- Hurtigst muligt. Nu skal jeg lige have hørt med de ansvarlige, hvad der er gået galt, og så er det klart, at det er noget, vi skal have rettet op på hurtigst muligt, siger Christian Bonde Wejergang.

Annonce

SF-valgløfte

På turen rundt i byen var der også enkelte plakater fra Socialistisk Folkeparti, som hang ulovligt.

Valgplakater skal nemlig hænge 2,3 meter over fortov eller cykelsti, og det var ikke alle plakater med partiets kandidat Kira Marie Peter-Hansen, der gjorde.

- Ja, det har bestemt ikke været vores hensigt at gøre det. Og det undrer mig meget, at du har fundet plakater, der hænger under 2,3 meter, siger formand for Socialistisk Folkeparti i Kerteminde Alex Haurand.

- Jeg er selv 1,94 meter høj og har tjekket højden ved, om min pande kan støde imod plakaten. Så de hænger altså for lavt.

- Jeg står faktisk her og får dårlig samvittighed. Det er klart, at vi går ned og tjekker højden, og så fjerner vi dem, der hænger for lavt, siger Alex Haurand, der opfordrer folk til, at hvis de finder SF-plakater, de mener hænger ulovligt, så skal de bare ringe til formanden.

- Så kommer jeg personligt ud indenfor otte timer og tager dem ned. Det kan jeg garantere, siger Alex Haurand.

Formandens telefonnummer og adresse står på bagsiden af SF's plakaterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce