Annonce
Kerteminde

Ulovlige valgplakater: De Konservative hængte plakater op i forkert højde

På torvet i Kerteminde har en venlig forbipasserende skrevet: "Ulovligt ophængt" på en af De Konservatives plakater. Foto: Peter Ammitzbøll
SF udsteder plakatvalg-løfte: Hvis du kan finde en ulovlig ophængt SF-plakat, kommer formanden for SF-Kerteminde personligt og fjerner den indenfor otte timer.

Kerteminde: Det er næsten en blevet en fast tradition. Hver gang der er valgkamp, bliver der hængt valgplakater ulovligt op i Kerteminde.

Det gør der også andre steder i landet, men partierne i Kerteminde har det lidt sværere end andre steder, fordi mange af lygtepælene i den indre del af Kerteminde ikke er ret høje.

En kort gåtur igennem byen tirsdag formiddag afslører, at i denne valgkamp er det De Konservative, der er den helt store synder. Plakater af de to kandidater til EU-parlamentet, Pernille Weiss og Kuzma Pavlov Jensen hænger ulovligt både i Langegade, på Hindsholmsvej og ved Langebro.

- Hvorfor har I valgt at hænge valgplakater ulovligt op i Kerteminde?

- Det er et godt spørgsmål, for vi går meget op i at overholde, de regler der er. Det må jeg tale med dem, der er ansvarlige for opsætningen af plakaterne om, siger Christian Bonde Wejergang, der er formand for Den Konservative Vælgerforening i Kerteminde.

- Vi har også fået indskærpet fra Christiansborg, at reglerne skal overholdes og de skal følges.

- Hvornår forventer du, at de ulovlige plakater er fjernet?

- Hurtigst muligt. Nu skal jeg lige have hørt med de ansvarlige, hvad der er gået galt, og så er det klart, at det er noget, vi skal have rettet op på hurtigst muligt, siger Christian Bonde Wejergang.

Annonce

SF-valgløfte

På turen rundt i byen var der også enkelte plakater fra Socialistisk Folkeparti, som hang ulovligt.

Valgplakater skal nemlig hænge 2,3 meter over fortov eller cykelsti, og det var ikke alle plakater med partiets kandidat Kira Marie Peter-Hansen, der gjorde.

- Ja, det har bestemt ikke været vores hensigt at gøre det. Og det undrer mig meget, at du har fundet plakater, der hænger under 2,3 meter, siger formand for Socialistisk Folkeparti i Kerteminde Alex Haurand.

- Jeg er selv 1,94 meter høj og har tjekket højden ved, om min pande kan støde imod plakaten. Så de hænger altså for lavt.

- Jeg står faktisk her og får dårlig samvittighed. Det er klart, at vi går ned og tjekker højden, og så fjerner vi dem, der hænger for lavt, siger Alex Haurand, der opfordrer folk til, at hvis de finder SF-plakater, de mener hænger ulovligt, så skal de bare ringe til formanden.

- Så kommer jeg personligt ud indenfor otte timer og tager dem ned. Det kan jeg garantere, siger Alex Haurand.

Formandens telefonnummer og adresse står på bagsiden af SF's plakaterne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce