Annonce
Fyn

Ulovlig pakkepost: Fynboer bestiller våben fra Malaysia via nettet

Det er blandt andet knive i stil med denne, der kan foldes sammen til kreditkort-størrelse, som fynboer har forsøgt at bestille hjem fra Malaysia via posten. Foto: Stanislav Paramonov / Panthermedia / Ritzau Scanpix
Fyns Politi har den seneste tid sigtet personer fra hele Fyn, som har bestilt peberspray, stik- og slagvåben fra Malaysia. Flere af de ulovlige varer er bestilt på den amerikanske handelsportal Wish.com.

En peberspray adresseret til en beboer på Munkebjergvej i Odense, to knojern adresseret til Sdr. Boulevard og fire knive forklædt som plastikkort adresseret til Møllervangen i Nyborg.

Siden femte juli er fem tilfælde af ulovlige varer i posten endt som sager hos Fyns Politi. Overtrædelserne af kniv- og våbenloven har alle det til fælles, at varerne kommer fra Malaysia og har været omkring Det Internationale Postcenter i Kastrup. Det viser en gennemgang af uddrag fra politiets døgnrapporter.

Flere af de ulovlige varer er bestilt hos den amerikanske handelsportal Wish, der især er kendt for et stort udvalg af billige kinesiske varer.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med pressevagten hos PostNord, der oplyser, at postcentret scanner pakker og undersøger dem nærmere, hvis de finder grund til det.

På grund af ferie har PostNord dog ikke mulighed for at udtale sig nærmere om varerne fra Malaysia, der alle er ulovlige at indføre i Danmark. Det har heller ikke været muligt at få statistik fra PostNord.

Annonce

De fynske våbenbestillinger

Anmeldt den 9. juli klokken 10.55: En beboer på Munkebjergvej i Odense M er mistænkt for at have bestilt en peberspray fra Malaysia, selvom man ikke lovligt må indføre den i Danmark.

Anmeldt den 8. juli klokken 11: En beboer på Møllervangen i Nyborg er mistænkt for at have bestilt fire ulovlige knive udformet som kreditkort. Knivene er bestilt på Wish, men kommer fra Malaysia.

Anmeldt den 8. juli klokken 11: En beboer på Odensevej i Svendborg er mistænkt for at have bestilt fire ulovlige knive udformet som kreditkort. Knivene er fra Malaysia.

Anmeldt den 8. juli klokken 11: En beboer på Hostrupvej i Stenstrup er mistænkt for at have bestilt en peberspray fra Malaysia. Den er ikke lovlig at indføre i Danmark.

Anmeldt den 5. juli klokken 11.30: En beboer på Sdr. Boulevard i Odense er mistænkt for at have bestilt to knojern fra Malaysia via Wish.com. Knojernene er ulovlige i Danmark.

Alle fem forsendelser har været forbi Det Internationale Postcenter i Kastrup.

Forbrugerrådet advarer

Også de lovlige varer fra Wish kan være problematiske at bestille. Det mener Forbrugerrådet Tænk, der advarer mod de ekstremt billige varer, der ofte er af dårlig kvalitet. Det viser en række test af varer fra webshops uden for EU, som Forbrugerrådet Tænk har lavet.

Fordi varerne er produceret uden for EU og ikke skal leve op til samme høje krav, kan der også være problemer med sikkerheden. Elektriske produkter kan være brandfarlige, og legetøj og babyudstyr kan udgøre en risiko for børn.

Desuden kan der være skadelige kemikalier i som for eksempel køkkenredskaber, kosmetik, plejeprodukter og tøj, lyder det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce