Annonce
Debat

Ulovlig behandling af respiratorbrugere i Odense Kommune

Annonce

Læserbrev: Ja, det er mig igen, mit navn er Arne Lykke Larsen, jeg har haft den dødelige og uhelbredelige sygdom Amyotrofisk Lateral Sclerose (ALS) i mere end 20 år og respirator i næsten 15 år.

Sagen var, at en korttidsansat fuldtidsansat hjælper  sagde op uden varsel. Så jeg manglede pludselig en fuldtidsansat hjælper fra den ene dag til den anden. Mine seks andre hjælpere, som ellers er meget fleksible, kunne umuligt dække en fuldtidsstilling, så vi ringede til Odense Kommune og bad en vikar et antal gange. Som respiratorbruger skal jeg passes døgnet rundt og aldrig er hjælperen mere end 5-10 meter væk fra mig.


Hvis jeg ikke boede i byens fedeste lejlighed, var jeg for længst flyttet.


Odense Kommune bestemte straks, at jeg skulle betale vikarerne selv, eller i hvert fald forskellen mellem vikarernes løn og hjælpernes almindelige løn. Det var nyt for mig, som respiratorbruger har jeg jævnligt haft vikarer igennem alle årene, da jeg bor alene, og det er helt uhørt at betale vikarerne selv. Snart efter fik jeg en uspecificeret regning på næsten 42.000 kroner. Den smed jeg straks ud; jeg betaler principielt aldrig uspecificerede regninger, for så ved man jo ikke, hvad man betaler for. Tror Odense Kommune, at jeg er dum?

Snart efter fik jeg kontakt med nogle jurister. De sagde simpelthen, at det er ulovligt, at jeg selv skulle betale for vikarerne. Langt senere fik jeg kontakt med en ALS-konsulent fra RehabiliteringsCenter for Muskelsvind. Vedkommende satte mig i kontakt med to af deres sagsbehandlere. De afviste alle Odense Kommunes krav. Det er aldrig sket før i Danmark, at en respiratorbruger med BPA-ordning selv skal betale for vikarer! Det er simpelthen ulovligt! Der er tværtimod lavet en samarbejdsaftale mellem regionerne og kommunerne om samfinansiering for at betale vikarerne.

Hvis jeg ikke boede i byens fedeste lejlighed i Odense, var jeg for længst flyttet til en mere handicapvenlig kommune på Fyn.

Odense Kommune betaler heller ikke respiratortillæg i modsætning til mange andre kommuner i Region Syddanmark, så mine hjælpere er totalt underbetalte i forhold til deres ansvar! Jeg kan kun opfordre regionsformanden til at pålægge alle kommuner i Region Syddanmark at betale respiratortillæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce