Annonce
Nyborg

Ullerslev Forsamlingshus har succes med takeaway i coronatiden: - Bare det kan gå i nul

Mikkel Lindholm er vært for Ullerslev Forsamlingshus, som har måttet aflyse alle arrangementer under coronakrisen. For stadig at få lidt penge i kassen har han med succes oprettet en takeaway-ordning. Foto: Kasper Riggelsen
Ullerslev Forsamlingshus har måttet aflyse omkring 40 arrangementer, mens Danmark er lukket ned. Til gengæld har vært for forsamlingshuset Mikkel Lindholm startet en takeaway-ordning, som mange lokale er glade for.
Annonce

Ullerslev: Mange fynske spisesteder er begyndt at tilbyde takeaway, som de tjener penge på, indtil de igen kan tage imod gæster.

Det gælder også Ullerslev Forsamlingshus, hvor Mikkel Lindholm, der har været vært for forsamlingshuset siden august 2019, har lånt restauranternes idé.

Mens forsamlingshuset er lukket helt ned, og 40 lokale arrangementer er blevet aflyst, har kokken travlt med den nye madordning, der sikrer salget af omkring 60 kuverter om dagen.

- Det kommer lidt an på, hvad det er for nogle menuer. Nu er der stegt flæsk fredag, og der har jeg solgt 130, fortæller Mikkel Lindholm, da avisen fanger ham i telefonen torsdag.

Han er godt tilfreds med salget, som holder økonomien oven vande, indtil forsamlingshuset kan åbne igen.

- Det er fint. Bare det kan gå i nul, så vi lige kan leve af det, indtil vi kommer over på den anden side, siger Mikkel Lindholm, der ikke før har tilbudt mad ud af huset i Ullerslev.

- Men jeg blev nødt til at gøre noget for at få noget omsætning, så jeg ikke bare sidder på hænderne herhjemme, siger han.

Sæt pris på din by - sådan gør du

Fyens Stiftstidende udlodder hver dag en præmie til en borger, der har lagt penge hos en forretning og på den måde støttet butikslivet under coronakrisen.

  • Skriv i kommentarfeltet til artiklen på Fyens.dk eller på Facebook, hvor du har handlet i dag - vi har brug for butiksnavn, by og beløb.
  • Vi opfordrer til, at du handler lokalt - online - for at beskytte dig mod smitte. Tag hånd om hygiejnen og følg myndighedernes råd, hvis du handler fysisk.
  • Du skal skrive til os inden midnat for at deltage i lodtrækningen om dagens præmie.
  • Du kan deltage med lige så mange køb, du vil, så længe købet er foretaget i dag.

Vi trækker lod om præmier på hverdage.

Vi trækker lod blandt alle kommentarer – vinderen får direkte besked.

Bliver dit lod trukket ud, beder vi dig dokumentere dit køb i form af en bon eller en overførsel senest fem dage efter, du har fået besked.

"Vi beder dig ikke om at gå amok i forbrug. Vi opfordrer til, at du handler lokalt og så normalt, som det er muligt i en unormal tid. Og vi gør det, fordi vi vil det bedste for vores lokalsamfund og for fynboerne, hvad enten man bor i Odense, Bogense, Middelfart eller Faaborg."

- Poul Kjærgaard, Chefredaktør Fyens Stiftstidende

Annonce

Flere deltagere har bestilt

Flere af de nyborgensere, der har deltaget i Fyens Stiftstidendes kampagne for butikslivet, "Sæt pris på din by", har enten bestilt mad hos eller haft et godt øje til Ullerslev Forsamlingshus' takeaway-tilbud.

En af dem er Lissen Collenburg, der blev trukket ud som vinder torsdag den 19. marts. Her fortalte hun til avisen, at hun havde planer om at bestille forsamlinghusets retter i hvert fald i to uger.

- Vi boede i Ullerslev, inden vi flyttede til Nyborg. Al fokus her er omkring de tiltag, der sker i Nyborg. Ullerslev og Ørbæk bliver ofte overset. Det er ikke ret længe siden, ejeren overtog forsamlingshuset, og derfor ville vi gerne støtte ham, lød det fra Lissen Collenburg.

Mikkel Lindholm fortæller, at han sætter pris på, at lokalområdet bakker op om forsamlingshuset. Han synes samtidig, at det er rart at se reaktionerne hos de, han selv leverer aftensmad til.

- De, der selv kan komme og hente maden i forsamlingshuset, kommer og henter det. Og så kører jeg ud med maden til de ældre og udsatte, der ikke har mulighed for at komme. At se glæden, når jeg kommer med maden, det betyder rigtig meget, siger han.

Annonce

Traditionel mad

Udover at kunderne kan bestille en ny ret hver dag, har de også mulighed for at tilkøbe salat og et stykke hjemmebagt kage for en ekstra skilling.

Retterne består af traditionel, dansk mad, og Mikkel Lindholm nævner selv haffebøf med bløde løg og brun sovs og kartofler som eksempel.

- Det er sådan nogle retter, som alle kender, siger han.

Han planlægger at fortsætte med takeaway-ordningen, så længe landet er lukket ned, og forsamlingshuset ikke kan afholde arrangementer.

- Men hvad fremtiden bringer, når vi åbner op, og om vi fortsætter med det eller ej, ved jeg ikke endnu, siger Mikkel Lindholm.

Man kan finde mere information om Ullerslev Forsamlingshus' takeaway både på husets hjemmeside og på Facebook.

Ullerslev Forsamlingshus lægger lokaler til mere end 200 arrangementer om året, hvoraf omkring 40 allerede er blevet aflyst på grund af corona. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Sydfyn

Sprængte hus i luften med et kilo sprængstof: Politiet ved ikke, hvor det kom fra

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce