Annonce
Nyborg

Ullerslev-centret er begyndt at vågne

Ullerslev-Centret bærer præg af mange års langsomt forfald. Det vil centerforeningen gøre noget ved. Samtidig er der planer om et sommer-arrangement. Foto: Michael Bager

Estate Invest kan melde om stigende interesse for de tomme butikslokaler i Ullerslev. Det får nu politikerne til at udsætte arbejdet med en ny lokalplan for området.

Ullerslev: Man får ikke ligefrem lyst til at bryde ud i jubelsang, når man besøger Ullerslev-Centret. Flere af lokalerne står tomme og har gjort det længe. Interessen har derfor samlet sig om, hvad der kan komme i stedet for.

På et møde i denne uge besluttede politikerne i Teknik- og Miljøudvalget imidlertid at udsætte arbejdet med den nye lokalplan, der skal bane for nye boliger. Stik mod alle forudsigelser er der nemlig igen begyndt at komme gang i udlejningen af lokaler.

Ud over firmaet Sjovgave, der lægger beslag på 360 kvadratmeter, er det lykkedes at finde en ny lejer til lokalerne i nummer 10.

Her har Helle Jensen, Langtved, planer om at åbne "Bedstes Landhandel", hvor hun vil sælge alt fra strikkegarn til specialiteter i form af salte og olier til madlavning. Desuden vil butikken have en afdeling med "retro" og tilbyde reperation af sko og andre lædervarer. Selv forventer hun at kunne åbne dørene om en måneds tid.

Tilsynsførende i Estate Invest, Gert Jensen, kan tydeligt mærke en stigende interesse for Ullerslev-Centret.

- Det, at Spar-købmanden er kommet til, har uden tvivl skabt mere aktivitet i området. Samtidig hjælper det på lysten til at åbne noget nyt, at vi tilbyder et halvt års gratis husleje. Vi har ingen glæde af, at lokalerne står tomme, de skal bare lejes ud, fastslår han.

For nylig kunne den tilsynsførende fremvise endnu et lejemål, og han føler sig overbevist om, at det vil føre til endnu mere liv i centret. Dermed står Estate Invest tilbage med tre lokaler, der ikke er lejet ud.

Morten Søgaard fra firmaet Sjovgave satte sig i sidste uge til tasterne og skrev et brev til politikerne for at gøre opmærksom på den nye situation. Det har gjort indtryk, fortæller Per Jespersen (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Politikerne blev derfor enige om at indkalde lejerne til et møde.

- Det har hele tiden været meningen, at den nye lokalplan skal tage hensyn til eksisterende erhverv. Men det giver god mening at høre, hvad lejerne har at sige, før vi gør mere ved den sag, forklarer han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce