Annonce
Middelfart

Ulla har taget sagen i egen hånd: Vil sætte gang i fællesskabet i Ejby med sangaftener

Ulla Larsen fra Ejby har tidligere været medlem af lokaludvalget, og nu bruger hun sin erfaring som frivillig ved at stille sig i spidsen for en række kommende sangaftener. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Ifølge Ulla Larsen mangler der nogle aktiviteter i Ejby, og derfor vil hun føje lidt festligheder til bykalenderen med en månedlig aften, hvor man mødes over sang.
Annonce

Ejby: Man kunne jo også gøre noget selv.

Sådan konstaterede Ulla Larsen fra Ejby, efter hun i et stykke tid havde gået og ærgret sig over, at byen i hendes øjne var blevet en smule stille.

Med det mener hun, at flere og flere butikker er lukkede, og at det sommetider kan være svært at få visse ting op at køre.

Nu vil hun derfor tage sagen i egen hånd. Og det gør hun ved at invitere borgerne til sangaften hver første mandag i måneden - med start første mandag i september, den 7.

Aftenerne skal ifølge Ulla Larsen være ganske uforpligtende, og man kan selv bestemme, om man vil synge med, eller om man blot vil sidde og lytte.

Det fortalte hun, da hun kom forbi Fyens Stiftstidende og Melfar Posten, der for en dag havde rykket redaktionen til Ejby Bypark.

- Det er ikke fancy (fint, red.). Ingen skal have en perfekt stemme, og vi skal ikke deltage i nogen konkurrencer eller noget, slår hun fast.

Aftenerne kommer til at foregå i skolens lokaler, og så har Ulla Larsen en idé om at skaffe højskolesangbøger via sponsorater. Hun fortæller dog, at der ikke kun skal være H.C. Andersen og Grundtvig på sætlisten, men at hun også gerne vil synge nyere sange, så alle aldersgrupper bliver favnet.

- Måske får man nogle nye bekendtskaber, siger Ulla Larsen og lægger op til, at sangaftenerne kan blive afsluttet med kaffedrikkeri.

Annonce

Mange er ensomme

Middelfart Kommune holdt i februar borgermøde i Ejby i forbindelse med indsatsen Bæredygtige Lokalsamfund, der skal være med til at udvikle lokalområderne inden for kommunegrænsen.

Her gjorde det indtryk på Ulla Larsen, at der er forholdsvis mange borgere i Ejby-området, der har svaret i kommunens undersøgelse, at de er ensomme.

I hvert fald er det i Ejby, at den største andel af borgerne, 11 procent, har angivet, at de ofte er alene, selvom de har mest lyst til at være sammen med andre.

Ulla Larsen håber, at sangaftenerne også kan være med til at løse det problem.

- Men man kan jo ikke gå rundt og banke på alle døre. Så jeg tænker, at det her er lidt mere uforpligtende - og gratis, siger hun.

Selvom hun som tidligere medlem af lokaludvalget har erfaring med at stable ting på benene, har hun efter eget udsagn heller ikke selv de store forudsætninger for at synge i kor. Hun vil det, fordi hun synes, det er sjovt.

-  Jeg siger ikke, at jeg synger skønt, men jeg kan godt lide det, og det gør en godt, siger Ulla Larsen, der ligeledes har allieret sig med to lokale musikere til at stå for tonerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Odense

Ekspert i islamisk jura og imamer: - Magten ligger ikke hos de islamiske autoriteter og de religiøse råd

Annonce