Annonce
Kerteminde

Ulla Eithz er ny formand for Turismens Venner: - Min mand ville have sagt hop ud i det

Den nye formand, Ulla Eithz, har været medlem af Turismens Venner siden hun flyttede til byen for seks år siden. Foto: Mille Thomsen
Turismens Venners mangeårige formand og stifter, Else Møller, trådte tilbage som formand på foreningens årlige generalforsamling. Fremover bliver det Ulla Eithz, der skal udfylde pladsen på formandsposten. Hun vil føre foreningen videre i samme ånd.

Kerteminde: På Turismens Venners generalforsamling den 10. april bekendtgjorde den mangeårige formand og stifter for foreningen, Else Møller, at hun forlader formandsposten.

Efter den besked måtte flere af foreningens medlemmer tørre en tåre fra øjenkrogen. Heldigvis kunne medlemmerne hurtigt klappe en ny kvinde ind på formandsposten - nemlig 71-årige Ulla Eithz fra Kerteminde.

Ulla Eithz har været med i foreningen i flere år og var sidste år blandt andet med til at sørge for, at der blev lys i det store træ på hjørnet af Vestergade og Hans Schacksvej i Kerteminde.

Ulla Eithz flyttede til Kerteminde for seks år siden sammen med sin mand. Men allerede inden de flyttede til byen meldte de sig ind i foreningen for at få et netværk.

- Jeg har haft meget af min barndom i Kerteminde, fordi min farmor og farfar boede her, så det var meget naturligt for os, at flytte hertil. Og det har vi ikke et øjeblik fortrudt, fortæller hun.

Annonce
Ulla Eithz blev valgt ind på formandsposten på anbefaling fra bestyrelsen og Else Møller. Foto: Mille Thomsen

Hopper ud i det

I august sidste år døde hendes mand, og siden da har foreningen betydet endnu mere for hende.

- Det frivillige arbejde betyder meget i forhold til at have et socialt netværk. Og nu hvor jeg er alene, betyder det dobbelt så meget. Jeg har oplevet en utrolig opbakning fra Turismens Venner. De har været rigtig søde og deltagende.

- Og så har vi det sjovt. Det skal vi ikke glemme, tilføjer hun med et smil.

Til generalforsamlingen blev hun enstemmigt klappet ind som formand på anbefaling af bestyrelsen og Else Møller.

- Jeg ved, at hvis jeg kunne spørge min mand Bent, om jeg skulle stille op som formand, så ville han have sagt: Det lyder sjovt - hop endelig ud i det. Så nu hopper jeg ud i det, sagde Ulla Eithz i sin tale, da hun var valgt ind som formand.

Ulla Eithz har dog ikke tænkt sig at vende helt op og ned på foreningen.

- Der skal ikke laves noget om. Det, der fungerer godt, skal man jo ikke lave om på, konstaterer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce