Annonce
Odense

Ulla Chambless tager orlov fra byrådet i tre måneder

Ulla Chambless søger orlov fra Odense Byråd fra næste byrådsmøde. Helbredsmæssige årsager tvinger hende til at sygemelde sig i foreløbig tre måneder. Arkivfoto: Vibeke Volder

Enhedslistens kvindelige byrådsmedlem trækker stikket af helbredsmæssige årsager i tre måneder. Hendes afløser bliver den 55-årige Reza Javid.

Enhedslistens kvindelige byrådsmedlem, Ulla Chambless, tager en pause fra politik på grund af helbredsmæssige årsager - som det ser ud nu i en periode på tre måneder, altså frem til midten af februar.

- Jeg har i samarbejde med min læge fundet ud af, at jeg har behov for at være sygemeldt i en periode. Jeg har noget stress og har søgt orlov i tre måneder. Jeg skal finde ud af, hvad jeg skal fremover, siger Ulla Chambless.

Hun bliver afløst af 1. stedfortræderen på partiets kandidatliste, Reza Javid, der helst havde set, at han var kommet ind af andre årsager:

- Det er en trist anledning at komme i byrådet på, men nu prøver jeg det i tre måneder, og jeg glæder mig, siger han.

Han har en gang tidligere været kaldt ind som suppleant - det var i sidste byrådssamling som stand in for Per Berga Rasmussen. Og så har han været suppleant til regionsrådet en enkelt gang.

Han er uddannet cand psyk. fra Københavns Universitet og underviser til daglig som lektor på socialrådgiveruddannelsen på UCL.

- Jeg overtager Ullas poster og går derfor ind i Børn og Ungeudvalget, men jeg er også meget interesseret i det sociale område, som jeg følger tæt, siger Reza Javid.

Annonce
Reza Jarvid har en gang tidligere været suppleant i Odense Byråd, men skal nu være det i en længere periode: - Det er en trist anledning at komme i byrådet på, men nu prøver jeg det i tre måneder, og jeg glæder mig, siger han. Arkivfoto

Man skal passe på sig selv

Enhedslistens andet byrådsmedlem, Brian Skov Nielsen, håber snart at se Ulla Chambless tilbage igen:

- I Enhedslisten vil vi gerne redde verden og redde Odense, men for at man kan det, er man også nødt til at passe på sig selv, så det er godt, at Ulla har taget advarselssignalerne alvorligt og nu får noget tid til at komme til hægterne igen. Det bliver hårdt og svært at skulle undvære hende i tre måneder, men jeg håber, hun kommer stærkere tilbage. Jeg får en erfaren sidekammerat i Reza Jarvid, som, er jeg sikker på, nok skal gøre sit bedste for at fylde Ullas sko ud.

Ulla Chambless er af byrådet også udpeget til at sidde i Udvalget for Borgerinddragelse, Verdensmål Udvalget, som stedfortræder i Odense Kommunes Ungdomsskolebestyrelse og til Kommunalpolitisk Topmøde. Reza Javid overtager også disse poster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce