Annonce
Odense

Ulla Chambless stopper i byrådet

Brian Skov Nielsen (tv) og Ulla Chambless (th) udgjorde Enhedslistens byrådsgruppe i begyndelsen af 2018, lige efter kommunalvalget. Med Ulla Chambless' beslutning om at sige farvel til politik har Enhedslisten i dag et helt nyt hold i byrådet. Arkivfoto: Vibeke Volder

Enhedslistens Ulla Chambless har besluttet sig for at stoppe i byrådet efter en sygemelding på grund af stress. - Det gør ondt at måtte sige farvel til noget, som betyder så meget for mig, siger hun.

Enhedslistens Ulla Chambless har besluttet sig for at forlade byrådet. Hendes beslutning kommer i kølvandet på en stress-sygemelding.

- I efteråret blev jeg sygemeldt med stress, og det har tvunget mig til at tage et grundigt kig på mit liv og lave nogle ændringer, så jeg både kan have et arbejde og familieliv - og passe på mig selv, siger hun.

Det er ikke to måneder siden, at Brian Skov Nielsen, Enhedslistens tidligere rådmand, besluttede sig for at forlade odenseansk politik. Og nu stopper partiets andet folkevalgte medlem altså også. Det betyder, at Enhedslisten også fremover repræsenteres af de to suppleanter, Reza Javid og Mathilda Printzlau-Paulsen, der sidder i byrådet nu. De fik henholdsvis 336 og 204 personlige stemmer ved det seneste valg.

Annonce

Svær beslutning

Beslutningen har ikke været let for Ulla Chambless, men hun har ikke længere de kræfter, der skal til for at løfte det politiske arbejde.

I en skriftlig udtalelse til byrådet skriver hun, at "det er med et tungt hjerte, jeg siger farvel til byrådet" - og sender derpå en tak til såvel politiske kolleger og forvaltning som "engagerede foreninger, virksomheder, medarbejder og borgere."

- Det gør ondt at måtte sige farvel til noget, som betyder så meget for mig, og jeg føler, at jeg svigter de vælgere, som har stemt på mig og Enhedslisten, skriver hun.

Ulla Chambless har siddet i Odense Byråd siden 2014 (428 personlige stemmer) og har været medlem af først Social- og Arbejdsmarkedsudvalget (2014-17) og senere Børn- og Ungeudvalget (2018).

Under hendes orlov har Enhedslisten og Reza Javid valgt at bytte partiets post i Børn- og Ungeudvalget med en plads i Beskæftigelses- og Socialudvalget.

Ved kommunalvalget i 2017 fik Ulla Chambless 448 personlige stemmer. Hendes plads i byrådet overtages af Mathilda Printzlau-Paulsen, der i dag er stedfortræder i By- og Kulturudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce