Annonce
Odense

Ulla Chambless stopper i byrådet

Brian Skov Nielsen (tv) og Ulla Chambless (th) udgjorde Enhedslistens byrådsgruppe i begyndelsen af 2018, lige efter kommunalvalget. Med Ulla Chambless' beslutning om at sige farvel til politik har Enhedslisten i dag et helt nyt hold i byrådet. Arkivfoto: Vibeke Volder

Enhedslistens Ulla Chambless har besluttet sig for at stoppe i byrådet efter en sygemelding på grund af stress. - Det gør ondt at måtte sige farvel til noget, som betyder så meget for mig, siger hun.

Enhedslistens Ulla Chambless har besluttet sig for at forlade byrådet. Hendes beslutning kommer i kølvandet på en stress-sygemelding.

- I efteråret blev jeg sygemeldt med stress, og det har tvunget mig til at tage et grundigt kig på mit liv og lave nogle ændringer, så jeg både kan have et arbejde og familieliv - og passe på mig selv, siger hun.

Det er ikke to måneder siden, at Brian Skov Nielsen, Enhedslistens tidligere rådmand, besluttede sig for at forlade odenseansk politik. Og nu stopper partiets andet folkevalgte medlem altså også. Det betyder, at Enhedslisten også fremover repræsenteres af de to suppleanter, Reza Javid og Mathilda Printzlau-Paulsen, der sidder i byrådet nu. De fik henholdsvis 336 og 204 personlige stemmer ved det seneste valg.

Svær beslutning

Beslutningen har ikke været let for Ulla Chambless, men hun har ikke længere de kræfter, der skal til for at løfte det politiske arbejde.

I en skriftlig udtalelse til byrådet skriver hun, at "det er med et tungt hjerte, jeg siger farvel til byrådet" - og sender derpå en tak til såvel politiske kolleger og forvaltning som "engagerede foreninger, virksomheder, medarbejder og borgere."

- Det gør ondt at måtte sige farvel til noget, som betyder så meget for mig, og jeg føler, at jeg svigter de vælgere, som har stemt på mig og Enhedslisten, skriver hun.

Ulla Chambless har siddet i Odense Byråd siden 2014 (428 personlige stemmer) og har været medlem af først Social- og Arbejdsmarkedsudvalget (2014-17) og senere Børn- og Ungeudvalget (2018).

Under hendes orlov har Enhedslisten og Reza Javid valgt at bytte partiets post i Børn- og Ungeudvalget med en plads i Beskæftigelses- og Socialudvalget.

Ved kommunalvalget i 2017 fik Ulla Chambless 448 personlige stemmer. Hendes plads i byrådet overtages af Mathilda Printzlau-Paulsen, der i dag er stedfortræder i By- og Kulturudvalget.

Annonce
Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Sydfyn For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Middelfart

Ejby manglede en tradition - nu står frivillige sammen om at skabe den

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Nyborg

Har lige åbnet med take away: Nu ryger skiltet i Facaderådet

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Odense For abonnenter

Madanmeldelse: Et brag af en aften HOS Hemme og Spolum

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kerteminde

Ny runde hærværk mod biler i midtbyen: Nogen har set sig gal på sidespejle

Odense For abonnenter

Søren Lundgaard købte hus i 2013, og letbanen blev brugt som salgsargument: - Jeg tænkte bare, 'det bliver pissegodt for vores huspris'

Assens

Hans på en vild mission: Han kører Fyn rundt på et døgn - og den gamle knallert fra 1974 ville ikke starte

Annonce