Annonce
Odense

Ulla Chambless stopper i byrådet

Brian Skov Nielsen (tv) og Ulla Chambless (th) udgjorde Enhedslistens byrådsgruppe i begyndelsen af 2018, lige efter kommunalvalget. Med Ulla Chambless' beslutning om at sige farvel til politik har Enhedslisten i dag et helt nyt hold i byrådet. Arkivfoto: Vibeke Volder

Enhedslistens Ulla Chambless har besluttet sig for at stoppe i byrådet efter en sygemelding på grund af stress. - Det gør ondt at måtte sige farvel til noget, som betyder så meget for mig, siger hun.

Enhedslistens Ulla Chambless har besluttet sig for at forlade byrådet. Hendes beslutning kommer i kølvandet på en stress-sygemelding.

- I efteråret blev jeg sygemeldt med stress, og det har tvunget mig til at tage et grundigt kig på mit liv og lave nogle ændringer, så jeg både kan have et arbejde og familieliv - og passe på mig selv, siger hun.

Det er ikke to måneder siden, at Brian Skov Nielsen, Enhedslistens tidligere rådmand, besluttede sig for at forlade odenseansk politik. Og nu stopper partiets andet folkevalgte medlem altså også. Det betyder, at Enhedslisten også fremover repræsenteres af de to suppleanter, Reza Javid og Mathilda Printzlau-Paulsen, der sidder i byrådet nu. De fik henholdsvis 336 og 204 personlige stemmer ved det seneste valg.

Svær beslutning

Beslutningen har ikke været let for Ulla Chambless, men hun har ikke længere de kræfter, der skal til for at løfte det politiske arbejde.

I en skriftlig udtalelse til byrådet skriver hun, at "det er med et tungt hjerte, jeg siger farvel til byrådet" - og sender derpå en tak til såvel politiske kolleger og forvaltning som "engagerede foreninger, virksomheder, medarbejder og borgere."

- Det gør ondt at måtte sige farvel til noget, som betyder så meget for mig, og jeg føler, at jeg svigter de vælgere, som har stemt på mig og Enhedslisten, skriver hun.

Ulla Chambless har siddet i Odense Byråd siden 2014 (428 personlige stemmer) og har været medlem af først Social- og Arbejdsmarkedsudvalget (2014-17) og senere Børn- og Ungeudvalget (2018).

Under hendes orlov har Enhedslisten og Reza Javid valgt at bytte partiets post i Børn- og Ungeudvalget med en plads i Beskæftigelses- og Socialudvalget.

Ved kommunalvalget i 2017 fik Ulla Chambless 448 personlige stemmer. Hendes plads i byrådet overtages af Mathilda Printzlau-Paulsen, der i dag er stedfortræder i By- og Kulturudvalget.

Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Jeanette Sandberg om SF-kollegas exit: - Det er urimeligt overfor vælgerne, at Mulle hiver sit mandat ud af partiet

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Odense

Naboer vidste bedre end kommunen - uønsket endestation droppet: - Det kunne vi godt have fortalt dem

Odense

Slut med soft opening: Nu åbner børneuniverset Ville Vau, og det nye H.C. Andersens Hus er i fulde omdrejninger

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Odense For abonnenter

Da rådhustårnet i Odense var i fare for at styrte sammen: En skandale ramte byrådet

GOG For abonnenter

Svingende GOG henter alligevel - igen - et point i topopgør

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Faaborg-Midtfyn

Yildirim åbner nyt pizzeria: Én ting på menuen er han særlig stolt af

Annonce