Annonce
Odense

Ukrudtsdampere snyder folk: Politiet får stribevis af anmeldelser

Det er ukurdsdampere som denne type, der snyder folk i Odense. Onsdag fik politiet syv anmeldelser fra folk, der mente at kommunen overtrådte afbrændingsforbuddet. Foto: Fyns Politi

Specielle ukrudtsdampere på gaderne i Odense, får folk til at tro, at kommunen bryder afbrændingsforbud.

De kan ligne almindelige gasbrændere, vognene som Odense Kommune i øjeblikket kører rundt med og bekæmper ukrudt på byens fortove. Så meget, at adskillige borgere har villet melde kommune til politiet for at brænde ukrudt under et afbrændingsforbud. Alene onsdag formiddag modtog Fyns Politi syv henvendelser.

- Folk ringer hele tiden og er fortørnede over, at de (Odense Kommune, red.) kører rundt og brænder ukrudt af, når der nu er afbrændingsforbud, siger vagtchef Kenneth Taanquist.

- Vi fik den første henvendelse om det i går (tirsdag. red.), og der undersøgte vi det. De kunne slet ikke finde på at brænde ukrudt af med gas.

Annonce

Blancherer ukrudtet

Driftsansvarlig for ukrudstbekæmpelse ved Odense Kommune Berit Wandam-Møller bekræfter. Det folk har set, er kommunens nylejede maskiner, som bruger damp i stedet for ild.

- Normalt gasbrænder vi, men efter afbrændingsforbuddet aftalte vi med entreprenøren, at de kunne begynde at bruge damp i stedet, siger Berit Wandam-Møller.

- Det fungerer ligesom gasbrædning, hvor man blancherer ukrudtet og smadrer grønkornene, fortsætter hun.

Og trods hedebølge er der faktisk stadig genstridigt ukrudt, som skyder op. Særligt det, som vokser i kantstene har ikke brug for særlig meget vand, og det bliver altså ved at vokse i heden.

Sætter store skilte op

Berit Wandam-Møller forstår godt, at folk kan forveksle dampmaskinerne med brændere.

- De ligner almindelige ukrudtsbrændere, og ser man en dampsky stige op, er det jo nærliggende at tænke, det er røg. Selvom ukrudtsafbrænding faktisk normalt ikke afgiver røgskyer.

Odense Kommune vil nu sætte store gule skilte på vognene med teksten "Vi bekæmper ukrudt med damp," så folk ikke fremover forveksler dampbekæmpelsen med gasbrændere.

- Det gør vi for borgeroplysningen, fordi vi har set, at mange har misforstået, hvad det er, vi gør. Og så har vi måske ikke været gode nok til selv at oplyse om det, siger Berit Wandam-møller.

Entreprenøren OK Nygaard, som står for Odense Kommunes ukrudtsafbrænding begyndte at bruge damp midt i juli og kører med to dampmaskiner. Entreprenøren lejer kun maskinerne, og så snart afbrændingsforbuddet ophæves, går man tilbage til at bruge gas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce