Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ukrainske praktikanter snydt for løn af omstridt planteskole

3F Østfyn har to gange i løbet af den seneste måneds tid demonstreret foran Møllegårdens Planteskole lidt nord for Ringe. Begge gange i forbindelse med en lønstrid om polske medarbejderes lønforhold. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Midtfyn: Møllegårdens Planteskole ved Ringe har efterbetalt 62.000 kroner til to ukrainske praktikanter, fordi planteskolen ifølge fagforeningen 3F ikke har betalt praktikanterne den aftalte løn og tillæg for overarbejde.

Det skriver Fagbladet 3F.

Møllegårdens Planteskole, der ligger lidt nord for Ringe, har for nylig været i fagforeningens søgelys i forbindelse med en faglig konflikt, efter en række polske medarbejdere også fik for lidt i løn. Efter en blokade rettede planteskolen imidlertid ind.

Selvom planteskolen har efterbetalt 62.000 kroner til de to ukrainske praktikanter, mener 3F, at praktikanterne har yderligere 20.000 kroner til gode. Fagforeningen har derfor også sendt et krav til planteskolen på dette beløb.

Praktikanterne blev ansat 1. marts 2019. Ifølge deres kontrakter skulle de i det første halve år have en løn på 11.338 kroner om måneden for 37 timers arbejde. Det svarer til godt 70 kroner i timen. I det sidste halve år af praktikperioden skulle deres løn stige til knap 82 kroner i timen – men de fik altså ikke stigningen. Praktikanterne har heller ikke fået løn for overarbejde.

Planteskolen og praktikanterne har nu aftalt at afbryde praktikforløbet, og de to ukrainere rejste derfor mandag tilbage til deres hjemland.

Fagbladet 3F har forelagt oplysningerne for ejeren af og direktøren for Møllegårdens Planteskole, Lars Strarup, og i to dage forsøgt at få hans kommentarer til forholdene i sagen. Men planteskoleejeren oplyser begge dage, at han ikke har tid til at svare på Fagbladet 3F’s spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Koks i kulissen i Den Fynske Opera: Tidligere næstformand genkender ikke to vigtige mødereferaters indhold

Odense

Husejer overraskede indbrudstyv

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Danmark

Udenlandske turister fravælger Danmark: Venstre opfordrer til at fjerne seksdages-regel omgående

Annonce