Annonce
Middelfart

Ukendt sport herhjemme: 25-årig middelfarter er Europas bedste til at køre ræs med scooter

Scooterræs er ikke en særlig stor sport i Danmark, men det er den i flere andre europæiske lande som Italien og Polen. Privatfoto.
25-årige Stefan Andersen fra Middelfart er nykåret europamester i scooterræs. Nu venter nye udfordringer på en større maskine.

Middelfart: Det er scooterræs af den helt lovlige slags, som 25-årige Stefan Andersen fra Middelfart kører. Og han er så god til sporten, som i korte træk minder om speedway - bare på en mindre kværn - at han netop er blevet kåret som den bedste i Europa ved et stævne i Tyskland.

- Kort fortalt gælder det om at komme først. Vi kører i et kvarter på udendørs gokart-baner, og alle kan egentlig være med. Man kører i tre klasser: Hurtig, medium og langsom, og så gælder det selvfølgelig om at køre i den hurtige og vinde den, forklarer Stefan Andersen.

Og det er altså netop dét, middelfarteren netop har præsteret.

Sporten fylder ikke ret meget i Danmark, og derfor er den 25-årige middelfarter hurtigt blevet en af de bedste herhjemme.

- Der er mange ting i det ud over bare ræset. Det handler også om, at man skal optimere sit køretøj. Der skal skrues og optimeres efter hvilken bane, man kører på, fortæller Stefan Andersen.

Når han ikke ræser rundt med 130 i timen på banerne i Europa, er Stefan Andersen i lære som autolakerer hos AH Autolak i Middelfart.

- Jeg arbejder også for at få råd til at dyrke sporten. Den er dyr, siger han og forklarer, at det gælder både udstyr og rejserne til udlandet.

Men det hjælper, at han kan lave langt det meste på scooteren selv, og dét, han ikke kan, det kan sponsoren i Horsens hjælpe med.

- Den del af det kan jeg mindst lige så godt lide. Det med at skille ad, gøre rent og servicere - jeg tror på, at hvis man ikke også synes, den del er sjov, kommer man aldrig særlig langt. Man skal kunne lide begge dele, siger han.

Annonce
25-årige Stefan Andersen fra Middelfart er den bedste i Europa til scooterræs. Privatfoto.

Fra scooter til motorcykel

At vinde EM i scooterræs i den bedste klasse er noget nær det største indenfor sporten, og derfor har den 25-årige middelfarter allerede nye planer.

- Det er ekstremt stort at vinde. Jeg har nået det, jeg ville på scooteren. Den vil jeg nu lægge på hylden og gå skridtet videre, fortæller han.

Og med skridtet videre mener Stefan Andersen, at scooteren nu skal skiftes ud med en motorcykel på 600 kubik. En rigtig motorcykel, som han kalder det.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce