Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ukendt for de fleste: 35-årig er ny formand for Venstre i Faaborg-Midtfyn

Martin Borch-Madsen er ny formand hos Venstre i Faaborg-Midtfyn. Han afløser Marianne Kyed på posten. Privatfoto
Martin Borch-Madsen er ny formand for Venstre i Faaborg-Midtfyn. Han har blot været medlem af Venstre i fire måneder, og afløser Marianne Kyed, som ikke valgte at genopstille til posten.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Det bliver et ubeskrevet blad, som skal stå i spidsen som formand for Venstre i Faaborg-Midtfyn frem mod kommunalvalget næste år.

På generalforsamlingen i kommuneforeningen forleden blev 35-årige Martin Borch-Madsen nemlig valgt til den post.

Den nye formand er ganske ukendt og uprøvet på den politiske scene - også ukendt for flere af de fremtrædende Venstre-folk i Faaborg-Midtfyn, som ikke kendte til Martin Borch-Madsen, før han blev valgt.

- Jeg er ny i det her, og jeg har som sådan ikke været aktiv politisk. Jeg har før hjulpet nogle i Odense med kampagner, og den vej igennem fået vakt min interesse for at arbejde mere i dybden med det politiske. Nu opstod den her mulighed, og jeg vil gerne være med til at løfte opgaven, forklarer Martin Borch-Madsen.

Annonce

Medlem i fire måneder

Han flyttede til Ferritslev fra Odense for cirka fire år siden. Medlemskabet af Venstre begrænser sig til fire måneder, og det var på ingen måde ambitionen om en formandspost, da han tog til generalforsamlingen.


Jeg vidste det ikke. Jeg var med til generalforsamlingen, og der spurgte jeg lidt ind til formandsposten, og hvad det var for krav, de havde. Jeg havde et par gode snakke med de forskellige i gruppen, og jeg fandt ud af, at hvis jeg stillede op, ville jeg have en god opbakning fra baglandet

Martin Borch-Madsen, ny formand for Venstre i Faaborg-Midtfyn


- Jeg vidste det ikke. Jeg var med til generalforsamlingen, og der spurgte jeg lidt ind til formandsposten, og hvad det var for krav, de havde. Jeg havde et par gode snakke med de forskellige i gruppen, og jeg fandt ud af, at hvis jeg stillede op, ville jeg have en god opbakning fra baglandet, siger Martin Borch-Madsen.

- Så vi kiggede hinanden i øjnene og sagde, så gør vi det her, tilføjer han og fastslår, at han altid har været Venstremand.

Annonce

Tid til andet

Martin Borch-Madsen var eneste kandidat som afløser for 52-årige Marianne Kyed på posten. Hun nåede at sidde i formandsstolen i fire år og ønskede ikke at genopstille.

- Jeg skiftede job i august sidste år, og der er noget rejseaktivitet forbundet med det. Så det handler om, at jeg ikke har det overskud og den tid, der skal til, forklarer den nu tidligere formand, som desuden er flyttet uden for kommunen.

Op til kommunalvalget i 2017 var Marianne Kyed og Søren Kristensen på hver deres måde i spidsen for Venstre i Faaborg-Midtfyn. Kyed som formand og Kristensen som borgmesterkandidat. Ved valget næste år er det nye folk på begge poster, idet Søren Kristensen har meldt ud, at han ikke er i spil som spidskandidat, og Kyed har forladt posten som formand. Arkivfoto: Nils Svalebøg

- Jeg synes da så absolut, at jeg har taget min del af læsset, og jeg har haft mange gode oplevelser. Men nu er det tid til noget andet, bemærker Marianne Kyed.

Annonce

Spids-plan på plads

På generalforsamlingen blev det også besluttet, at partiets spidskandidat-emner til kommunalvalget i 2021 skal have meldt sig på banen senest 15. august. En måned senere, 15. september, har Venstre så opstillingsmøde, hvor spidskandidaten skal vælges.

Den snak, om spidskandidaten, har der indtil videre været lagt låg på, også selv om det nuværende medlem af kommunalbestyrelsesmedlem, Ole Pedersen, tidligere i år lettede på låget og meldte sig på banen.

Martin Borch-Madsen forholder sig til, at der nu er sat datoer for det videre forløb i arbejdet med at finde en spidskandidat.

- Det er stadig på tegnebrættet, og jeg skal rundt og tale med gruppen om, hvor vi står henne. Vi har da konstruktive snakke, men der går noget tid endnu, inden vi melder noget ud, siger formanden, der arbejder som beskæftigelseskonsulent i Kerteminde Kommune.

Selv om han er ny i det politiske spil, er han overbevist om, at han har masser at byde ind med.

- Jeg går ydmygt til sagen og analytisk til sagen. Jeg skal være tovholder og trække i nogle tråde, og så kan jeg bidrage med et nyt syn på tingene. Men ellers er det de dygtige folk, der langt hen ad vejen skal gøre tingene, siger Martin Borch-Madsen.

På generalforsamlingen blev Ole Pedersen i øvrigt genvalgt som Faaborg-Ærø kredsens folketingskandidat. Han var også eneste kandidat, men har tidligere gjort det klart, at han er villig til at droppe kandidaturet, hvis han bliver borgmester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce