Annonce
112

Ukendt årsag til brand i lade på Strandvejen

Seks brandkøretøjer satte kursen mod Vester Aaby onsdag aften. Arkivfoto: Michael Bager

Vester Aaby: Indsatsleder Jan Dideriksen tilkaldte både vogne fra Faaborg og Svendborg, da han onsdag aften ved 22.30-tiden blev kaldt til en brand på Strandvejen i Vester Aaby.

Branden var opstået i en stort set tom ladebygning ved siden af en ejendom, som er udlejet til beboelse.

Det var lejerne, der opdagede branden og slog alarm.

- Da jeg kommer til stedet, er der fyldt med røg i hele laden. Der lå en lille smule halm på gulvet af loftet, og det var det, der var ild i, forklarer Jan Dideriksen.

Han anslår, at det var omkring 20-30 kvadratmeter, der brændte.

- Der brænder hul i taget i den ene af laden, men vi får det slukket, siger Jan Dideriksen, som glæder sig over, at der ikke skete de helt store skader ved branden.

Der var ingen personskade, og laden var stort set tom. Men der blev et 8-10 kvadratmeter stort hul i taget, som nu er dækket til.

Det vides ikke på nuværende tidspunkt, hvordan branden er opstået.

- Det bliver en sag for politiet at undersøge det, siger Jan Dideriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce