Annonce
Kultur

Uimodståelig "Annie Get Your Gun"

Maria Lucia Heiberg Rosenberg har stemmen og det dramatiske talent til at spille den uimodståeligt naive og snarrådige Annie Oakley. Foto: Miklos Szabo

På Det Ny Teater brillerer Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Carsten Svendsen i Daniel Bohrs legende og kærlige instruktion.

Musical: "Annie Get Your Gun" er en musical i mesterklasse. I Det Ny Teaters opsætning - og med Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Carsten Svendsen som det perfekte match - bliver forestillingen en eksplosion af musik, sang, dans og scenografi.

Rammen er en cirkusmanege, hvor orkestret troner over manegen, og tilskuere er bænket på selve scenen. Her bliver historien om Annie Oakley og Frank Butler genopført som et nøje orkestreret show i showet.

Musicalen om de to mesterskytter og rivaler, hvis ærekærhed og stolthed står i vejen for deres kærlighed, er siden urpremieren i 1946 blevet filet til, senest i 1999. Uden den nænsomme opdatering ville den originale morale virke antikveret, men nu er clouet, at Annie i forsøget på at få ram på en mand heldigvis ikke ender med at erstatte geværet med et forklæde. Og at Frank, da det gælder, vælger at undertvinge sit vinderinstinkt, som en cadeau til sin elskede og ligeværdige partner.

Det er en fornøjelse, at det 15 mand store og uhyre velspillende orkester kun er diskret forstærket. Det sikrer et behageligt lydniveau, som sammen med Per Engströms usvigeligt sikre direktion fremhæver musikkens særlige Irving Berlinske elegance.

Scenografen Paul Farnsworth har skabt den perfekte cirkusillusion, men det er de flamboyante kostumer, som i stof- og mønstersammensætning minder om Versaces storhedstid, der gør opsætningen til et overdådigt sanse- og farveorgie.

Annonce

Om forestillingen

"Annie Get Your Gun"fem stjerner

Det Ny Teater, København, torsdag 21. september: "Annie Get Your Gun". Musical af Irving Berlin, Herbert & Dorothy Fields og Peter Stone. Iscenesættelse: Daniel Bohr. Scenografi: Paul Farnsworth. Kapelmester: Per Engström.

Medvirkende: Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Carsten Svendsen, Flemming Krøll, Asger Reher, Kim Hammelsvang og Anne Suppli samt ensemble og et 15-mands orkester.

Forestillingen varer små tre timer og opføres sidste gang 17. december.

Paul Farnsworths farvestrålende scenografi og kostumer gør "Annie Get Your Gun" til en sansemættet oplevelse. Foto: Miklos Szabo

Hjerte af guld

Men det er udenomsstaffage, for det er Daniel Bohrs utvungne og letflydende iscenesættelse, der får "Annie Get Your Gun" til at danse sig ind i min hjertekule.

Ikke mindst i hovedrollerne fornemmer man Bohrs stilsikre og kærlige instruktion. Maria Lucia Heiberg Rosenberg er rørende, sjov og uimodståelig som Annie, der udvikler sig fra en skrubsak af en skydegal drengepige til en - tilsyneladende - lady. For det herlige ved Maria Lucias Annie er, at hun bevarer sin snusfornuft, snarrådighed og humor. Uanset hvor mange medaljer, man hænger på hende, ændrer hendes klangbund og hjerte af guld sig ikke. Og så har Maria Lucia aldrig været bedre syngende end nu.

Carsten Svendsen er lige så velvalgt som Frank Butler, skydehelten fra Buffalo Bill's Wild West Show, der skruer op og ned for charmebøffen og kynikeren, alt efter hvad der bedst betaler sig. Med en usvigelig sikker sans for at forstørre de komiske sider ved den selvfede førsteelsker bliver Svendsens Butler en befriende jordbunden figur. Men Carsten Svendsen skal også roses for sin ubesværede og alt andet end musical-konforme sangstemme.

Overgår sig selv

Naturligvis er der kælet mest for de to hovedpersoner, men Bohr insisterer på, at hver karakter får sin velfortjente plads. Flemming Krølls Buffalo Bill er en velmenende spradebasse, og Asger Rehers Sitting Bull er en sindig og snu strateg. Kim Hammelsvangs iltre manager og Anne Supplis intrigante pebermø klæder hinanden. Og teenagerne Winnie og Tate, hvis kærlighed i modsætning til Annie og Franks fra første sekund er ukompliceret og betingelsesløs, bliver fint og indtagende spillet af Maria Corydon og Mikkel Moltke Hvilsom.

Med en raffineret, underholdende, smittende musikalsk og helt igennem afvæbnende udgave af historien om bondetøsen og cirkushelten overgår Det Ny Teater endnu en gang sig selv.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Juleåbent hos Stokkebye Vingård

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce