Annonce
Faaborg-Midtfyn

Uhyggen breder sig til halloween på Egeskov i efterårsferien

Den uhyggelige skattejagt er lavet for de 6-12-årige. Pr-foto
Der er lagt op til uhygge på Egeskov i efterårsferien. Haven er pyntet op til halloween med græskar, og man kan gå på skattejagt for at løse gåden om den forbandelse, der er faldet over Egeskov.

Egeskov: En mørk forbandelse har lagt sig over det gamle gods i efterårsferien. Slottet, haverne, og de mange udstillinger forsvinder helt uforklarligt. For at hjælpe kan man følge de gådefulde spor, som er lagt ud på en spøgefuld skattejagt til de uhyggeligste steder. På den måde kan man finde ud af, hvem der har lagt forbandelsen, så den kan blive løftet og Egeskov fortsat bestå.

På skattejagten møder man mystiske væsner, genfærd, en masse krible-krable og endda selveste grev Dracula.

Annonce

Program for Egeskov i efterårsferien

12.-20. oktober

Kl. 10-17: Haven og udstillinger er åben

Kl. 10-17: Spøgefuld skattejagt

Kl. 11-17: Slottet åbent

Kl. 11-13 + 14-16: Mød levende væsner på uhyggelige steder i haven

Kl. 14-16: Snobrød- Zombiefingre med blodpuré (gratis)

12. oktober

Kl. 11-16: Traktortræk på eventplænen. Adgang med særbillet eller dagsbillet til Egeskov

14.-18. oktober

Kl. 12-14: Rundvisning i Falck Museet

19.-20. oktober

Kl. 12-16: Græskarværksted - find dit eget græskar på din tur rundt i haven, tag det med til værkstedet ved Troldeskoven (deltagergebyr)

Sjov for store og små

I efterårsferien kan hele familien få en dag med leg og oplevelser. Haven er pyntet op med græskar, og børn og voksne kan sammen som nævnt gå på skattejagt til havens klammeste steder og løse en rebus. Alle, der finder trylleremsen i skattejagten, kan være med i konkurrencen om fribilletter til Egeskov i 2020 - der trækkes en vinder dagligt.

Man kan også bruge besøget i Legeskov. Måske farer man vild i labyrinten, man kan se det hele lidt fra oven i tree top walking, prøve kræfter på legeskovens nye klatrebane eller køre på mooncars. Der er også udstillinger med veteranbiler, -motorcykler og -fly i Veteranmuseet.

Mød hekse, trolde og Dracula

I år er der flere aktører end nogensinde til at levendegøre halloween-temaet. Gæsterne kan nemlig møde omkring 15-20 udklædte aktører hver dag rundt om i haven, når de besøgende skal skræmmes.

Aktørerne bliver sminket i op til to timer, så selv om de ligner en rigtig heks, trold eller Dracula, er de det naturligvis slet ikke.

Hver dag i efterårsferien er der snobrødsbagning med zombiefingre og blodpuré. Pr-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce