Annonce
Indland

Uheldsstrækning ved Nr. Aaby: Vejdirektoratet har løst mysteriet

Vand på vejbanen på Fynske Motorvej på Vestfyn betød tirsdag, at hastigheden blev sat ned til 80 kilometer i timen. Nu har Vejdirektoratet løst problemet, som skyldtes jord ved afløbsbrønde. Derfor bliver hastigheden formentligt onsdag sat op igen. Arkivfoto: Michael Bager

Vejdirektoratet forventer i samarbejde med Fyns Politi, at midlertidig hastighedsbegrænsning ved Nr. Aaby på Fynske Motorvej fjernes onsdag. Vejdirektoratet vil natten til onsdag reparere autoværn efter uheld.

Vejdirektoratet mener nu at have fundet årsagen til, hvorfor der har været ekstra meget vand på kørebanen på Fynske Motorvej vest for Nørre Aaby-afkørslen, som har været præget af flere uheld.

Det seneste uheld skete tirsdag formiddag, og netop fordi de mange uheld sker præcis samme sted blev både hastigheden sat ned tirsdag til 80 kilometer i timen, og Vejdirektoratet tog ud for at kigge på årsagerne til problemerne med vejbanen og vandet.

- Vi har kigget på brøndene og fået fjernet jord, der så ud til at have hobet sig op omkring dem. Det har i hvert fald hjulpet her og nu, siger Søren Andersen, områdechef i Vejdirektoratet.

Derfor vurderede han onsdag sidst på eftermiddagen, at problemet burde være løst. Samtidig frikender det mistanke om revner i vejbelægningen.

- Der er ikke noget i asfalten, som er skyld i vand på vejbanen. Vi har kigget på det, men der er ikke noget galt med den, siger områdechefen.

Annonce

Autoværn repareres

Ved uheldet tirsdag formiddag var der først meldinger om fastklemte, men det var ikke så alvorligt, og ingen var kommet alvorligt til skade. Uheldet betød, at dele af autoværnet i midterrabatten blev beskadiget, og det skal Vejdirektoratet have repareret.

- Når natten er gået ser vi på, om det, vi har gjort med at fjerne jorden ved brøndene, har løst problemet med vand på kørebanen, og så kan hastighedsnedsættelsen nok fjernes igen, siger Søren Andersen.

Det sker dog først efter aftale med Fyns Politi og efter at vejbanen igen er blevet inspiceret onsdag morgen.

Indtil onsdag morgen skal trafikanterne dog forvente dels hastighedsnedsættelse og dels, at der arbejdes med at reparere autoværnet som følge af tirsdagens uheld. Derfor vil et af sporene i vestlig retning være afspærret natten igennem.

Det er ikke unormalt, at tilstoppede brønde er årsag til vand på kørebanen på landets motorveje.

- Der kommer jo skidt på vejene hele tiden og det hober sig op, og derfor har vi også kontinuerligt kig på det og vurdering af, hvornår vi skal lave rabatafhøvling og andre ting. Her var naturen lidt foran os, og det holder vi så ekstra øje med på netop dét sted på motorvejen, så det ikke udvikler sig. Det kan være en sårbart punkt, vi skriver på listen, siger Søren Andersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce