Annonce
Assens

Uheldig weekend: Tyv stjal kvindes Polo og misbrugte kørekort til at stjæle autoforhandlers bil

Får du stjålet dit kørekort, er der ikke så meget at gøre, for politiet kan ikke spærre et kørekort, som banker kan spærre dit betalingskort. Arkivfoto: Michael Bager
Lørdag blev en kvindes taske stjålet på Museum Vestfyn og derefter hendes bil ude foran. Samme weekend var hun også udsat for identitetstyveri, da gerningsmanden misbrugte hendes kørekort til at prøvekøre og stjæle en bil i Vejle.
Annonce

Assens/Vejle: Nogle weekender er dårligere end andre. Det gælder for en kvinde, der lørdag eftermiddag opdager, at hendes mørkegrønne Mads Nørgaard-taske er blevet stjålet fra en hylde under skranken på Museum Vestfyn i Assens.

Det er sket et sted mellem klokken 10.45 og 15.40 og tasken indeholdt en rød skindpung, en powerbank og vigtigst af alt: En bilnøgle.

Med den i hånden stjæler tyven også hendes sølvgrå Volkswagen Polo fra 2019 med registreringsnummeret AW43445, som nu er efterlyst.

Men den uheldige weekend stopper ikke der.

Annonce

Identitetstyveri

Søndag modtager kvinden et opkald fra en autoforhandler i Vejle, som siger, at hun aldrig har returneret en bil efter at have prøvekørt den.

Men kvinden har ikke været i Vejle, og hun har ikke prøvekørt en bil.

Politikommissær i Fyns Politi, Erik Storm, fortæller, at tyven har udgivet sig for at være kvinden ved at fremvise hendes kørekort. En løgn, som autoforhandleren altså hopper på.

Hvordan tyven formår at overbevise autoforhandleren, melder historien ikke noget om.

Annonce

Ikke noget at gøre

Hvis du selv oplever, at dit kørekort bliver stjålet, skal du anmelde det til politiet. Denne anmeldelse kan blive vigtig dokumentation overfor for eksempel din bank i det videre sagsforløb.


- Man kan også bede om at se endnu et kort, men det er svært at gardere sig fuldstændig, for personen kan være i besiddelse af flere stjålne kort.

Gitte Seeberg, direktør i brancheorganisationen Autobranchen Danmark


Men derudover er der ikke så meget at gøre, for politiet kan ikke spærre et kørekort, som banker kan spærre dit betalingskort.

Hvad gør I for, at hendes kørekort ikke bliver misbrugt igen?

- Den er svært. Det kan du ikke rigtig, fordi det er private aktører som lige pludselig er inde over det her, siger Erik Skov.

Han forklarer, at hvis man fremviser et dokument ved en autoforhandler, så er det ifølge færdselsloven pågældendes pligt at sikre, om det nu også er dig, der er på kørekortet. Det samme gælder, hvis du som privatperson låner din bil ud til en person.

- Ud fra den betragtning kan vi som politi ikke gøre mere, for vi kan ikke sende rundt til alle mulige med personfølsomme data.

Annonce

Kan ikke gardere sig

Autoforhandlere beder altid om at se kørekort, før de lader en person prøvekøre en bil, siger administrerende direktør i brancheorganisationen Autobranchen, Gitte Seeberg:

- Man kan også bede om at se endnu et kort, men det er svært at gardere sig fuldstændig, for personen kan være i besiddelse af flere stjålne kort.

Det er heldigvis sjældent, at de hører om lignende situationer. I 2017 stjal en person en række biler fra forhandlere ved hjælp af falsk kørekort, hvor han skulle prøvekøre biler og aldrig vendte tilbage.

Dengang bad politiet organisationen om at advare deres medlemsvirksomheder om tyven.

- Men ellers er det ikke noget, vi ser ret ofte, fastslår Gitte Seeberg.

Gitte Seeberg direktør i Autobranchen Danmark. Foto: Bo Merris-Vejlund/Autobranchen Danmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Odense

Ekspert i islamisk jura og imamer: - Magten ligger ikke hos de islamiske autoriteter og de religiøse råd

Annonce