Annonce
Kultur

Uha, det er sjovt: Alt andet end indholdet har de forberedt - men de garanterer, at du griner

UHA blev ført sammen af et teatersport-hold i Odense for 15 år siden. I dag er medlemmerne spredt over hele landet, men samles stadig for at improvisere sig frem til masser af grin. PR-foto
Glæd dig til at møde nogle af landets sjoveste fyre, når den lokale impro-comedygruppe UHA masserer lattermusklerne til årets Best Of Odense-show 19. november i Odeon.

Noget af det mest meningsløse, at spørge en impro-komiker om, er nok: ”hvad kommer der til at ske?”.

Hele pointen er nemlig, at ingen kender svaret på netop det.

- Vi kan sige, at der er en ramme. Og inden for den ramme, skaber vi noget indhold – noget komik. Hvad det indhold er, afhænger af os, der er på scenen, men også af publikum. Publikum har en meget aktiv rolle i at medvirke til det indhold, vi skaber på scenen, siger Palle Birch.

Annonce

Han er det ene ben i det fembenede fri-fantasi-dyr UHA, der gang på gang har imponeret med at være komiske på kommando. I 2018 og 2019 vandt de således DM i impro-comedy, som gruppens disciplin nok bedst kendes som.

- Det er en underholdningsform, hvor tankegangen er at gå fra ingenting til noget – ad den sjovest mulige vej, siger Palle Birch og bliver mere konkret:

- Vi arbejder altid med en ramme. Det kan være, at vi leger, at vi sidder i en bil. Inden for den ramme kan vi lægge yderligere benspænd, som vi kan forholde os til. Vi kan blandt andet bede publikum om nogle ord, der vi skal forholde os til på den biltur, men derfra er det ren improvisation, siger han.

For de fleste lyder det nok som en sikkert angstanfald at stille sig så umiddelbart uforberedt op på en scene og improvisere sig frem til publikums grin. For Palle Birch og resten af holdet er det et uundværligt adrenalin-kick – mest af alt fordi er langt mere forberedt, end man skulle tro.

Palle Birch. Foto: Klaus Knakkergaard

- Vi kender hinanden gennem de sidste 15 år. Nogle af os gennem hele livet. Det er deri, den virkelige forberedelse ligger. Vi kender hinandens kropssprog, vi kender hinanden humør, vi ved næsten, hvad den anden tænker, og det gør, at vi kan folde os ud og være helt trygge i, at vi nok skal underholde.

Så du er sikker på, at hver gang I går på scenen, så kan I få folk til at grine?

- Ja. Det er jeg sikker på.

Han har sine mange års erfaring at bygge den selvtillid på, men Palle Birch og UHA kan samtidig støtte sig op ad, at improvisationen ser ud til at fylde mere og mere i den brede offentlighed.

Nogle læsere vil formentlig huske storhedstiden med programmer som ”Hatten Rundt”, mens andre kan nikke genkendende til aktuelle formater som ”Den Korte Radioavis”, ”Undskyld vi roder” og komikerens Sacha Baron Cohens karakterer som Bruno og Borat.

- De har nogle rammer, men de skaber også plads til improvisation og fri leg i deres universer. Og de er virkelig, virkelig dygtige, vil jeg gene understrege, men det viser bare, at publikum er vant til impro-comedy. Om de så kalder det det, eller ej, det betyder ikke så meget. Vi ved og kan se, at det virker, siger Palle Birch.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Sælger overfaldt biografdirektør med kniv: Efter medieomtale dukkede Marilyn Monroe figuren pludselig op

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Kerteminde For abonnenter

Der gik 15 år før folk fik øjnene op for Flemmings opfindelse: Efter ny lov bliver han kimet ned

Odense

Nu har bilisterne lært det: Bøder for 25 millioner har sænket farten på Odense-strækning

Odense

Fjernvarmekunder kan roligt skrue op for radiatoren: Trods milliardinvestering i CO2-fangst vil Fjernvarme Fyn holde prisen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Konkursen slog grundlæggeren af Munkebo Mikrobryg ud: - Men en dag rejste jeg mig op og gik

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Nordfyn

Ung, politisk spire: - Jeg vil gøre en forskel for lokalområdet

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Odense

- Det lyder som science fiction, men det er et eventyr: Minister satser på klimaløsning fra Fyn

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kommune vred armen om på erhvervsmand: Betal dummebøde - eller din ejendom går på tvangsauktion

Kerteminde

Så skete det igen: Pludselig fløj der en sten gennem ruden ind til kvindes lejlighed

Annonce