Annonce
Nordfyn

Uggerslev lyser op: Bøgetræ ved nyt bytorv blev tændt

Det store bøgetræ blev tændt i søndags tændt i Uggerslev. Belysningen har en værdi af cirka 40.000 kroner. Foto: Privatfoto
Søndag den 29. november blev det store bøgetræ på det nye bytorv i Uggerslev tændt. Belysningen er en del af indvielsen ved det nye bytorv på Uggerslevvej, hvor der blandt andet er etableret parkeringsplads.
Annonce

Uggerslev: Normalt tænder man et enkelt lys, når kalenderen siger 1. søndag i advent, men  søndag blev der tændt mange lys i Uggerslev. Her blev det store bøgetræ på Uggerslevvej nemlig tændt som en indvielse af det nye bytorv.

Det skete ved en mindre højtidelighed, hvor Uggerslev Bytorvs bestyrelse og projektets sponsorer deltog.

Her indledte bestyrelsens formand Michael Hemmer med at fortælle historien om bytorvet og belysningen, hvorefter lyset blev tændt.

Projektet er støttet af Nordfyns Kommunes pulje til lokale initiativer. Henrik Dibbern fra Uggerslev Lægepraksis og elektriker Jens Riis har også støttet belysningen, der har en værdi af cirka 40.000 kroner.

Annonce

Parkeringsplads og grønt område

Selve oprettelsen af bytorvet er sket på initiativ fra Løkkemarkens Lokalråd. Her fik de ideen til at oprette et bytorv på en grund, som havde stået tom i flere år. Bytorvet skulle bestå af både en parkeringsplads og et grønt område.


Det er tanken, at der laves en større indvielse af bytorvet næste år, når det forhåbentlig igen bliver muligt at samles i større forsamlinger.


Lokalrådet fik bevilliget penge fra kommunen, så de både kunne købe den tomme grund og etablere parkeringspladsen.

På det grønne område er to borde-bænkesæt opstillet, en hytte er indkøbt og er klar til opsætning, når byggetilladelsen kommer, og så er der påbegyndt plantning af en hæk mod vejen.

På sigt er der også planer om at etablere et bystævne, som markerer de gårde, der var i Uggerslev i gamle dage.

Det er tanken, at der laves en større indvielse af bytorvet næste år, når det forhåbentlig igen bliver muligt at samles i større forsamlinger.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce