Annonce
Indland

Ugens sekser: Familiedrama og exit fra byrådet

Ruweyda og Roda Abdisalan Hussein har af ledelsen på Nyborg Gymnasium fået lov til at fortsætte deres skolegang, selv om de og resten af familien står til udvisning. Det har nu fået et politisk efterspil på Christiansborg. Foto: Michael Bager.

Ledelsen på Nyborg Gymnasium vil lade to somaliske piger fortsætte i 10. klasse, selv om kommunen har nægtet dem skolegang, da de og resten af familien har fået inddraget deres midlertidige opholdstilladelser. Det har været en af ugens store historier.

Somalisk familie på forsiden

En somalist familie i Nyborg står til at blive smidt ud af Danmark. To af pigerne går i 10. klasse på Nyborg Gymnasium, og har i dag (fredag) måtte aflevere alt deres skolegrej. Foto: Michael Bager

Familien Abdisalan Hussein fra Nyborg kom på forsiden i ugens løb. Den somaliske familie står til udvisning, efter at den midlertidige opholdstilladelse er blevet inddraget, og den historie har været "talk of the town" i Nyborg det meste af ugen.

Og der gik ikke mange timer, efter at avisen havde bragt den historie, inden der gik politik i en del af sagen. Nemlig den del, der handler om to søstres mulighed for fortsat at følge undervisningen i 10. klasse på Nyborg Gymnasium.

Rektor Henrik Vestergaard Stokholm lader - med sin bestyrelses opbakning - indtil videre pigerne fortsat gå i skole, selv om Nyborg Kommune mener, at de skal tages ud af skolen, fordi de nu er asylansøgere.

Det fik Dansk Folkepartis folketingsmedlem Alex Ahrendtsen til at kræve et svar fra undervisningsminister Merete Riisager om, hvorvidt det nu også kunne være rigtigt, at rektoren bare kunne gøre, som han ville. For hvis alle gør, som de finder for godt, hvor er vi så henne, spurgte Alex Ahrendtsen retorisk.

Odense Byråds røde røst forstummer

Enhedslistens profil i Odense Byråd Brian Skov Nielsen stopper i Odense Byråd efter at have fået job i Socialstyrelsen.

Tidligere rådmand for Enhedslisten i Odense Byråd, Brian Skov Nielsen, er fortid i byrådet. Han stopper sit politiske arbejde, fordi han har fået nyt arbejde i Socialstyrelsen, og det er ikke foreneligt med det politiske arbejde, fortalte Brian Skov Nielsen til avisen i en slags afskedsinterview.

Det er byrådets røde røst, der nu vil forstumme. Brian Skov Nielsen har lige fra den første dag, han satte sine ben i byrådssalen i 2014, vist sig som en skarp og veltalende politiker, som kunne blive en ny Per Berga Rasmussen - venstrefløjens knytnæve

Sådan lå landet også, da Brian Skov Nielsen efter et par år i byrådet overtog posten som rådmand efter Per Berga Rasmussen, der gik af på grund af sygdom. Men han mistede posten efter sidste valg, fordi der med hans ord på valgnatten blev lavet en "lorteaftale", som i stedet sendte Brian Dybro ind på rådmandskontoret.

Og så har Brian Skov Nielsen ikke meget tilovers for politikerne på Christiansborg, som ifølge ham er så langt væk fra virkeligheden, at man skulle tro, "de nogle gange stod og røg hash i rygekabinerne derinde".

Avisen ud i virkeligheden

Redaktionen i Middelfart har i denne uge haft sin redaktion rykket ud på flere forskellige adresser. Blandt andet hos Gældsstyrelsen.

Fyens Stiftstidendes Middelfart-redaktion tog i denne uge hul på et eksperiment, hvor redaktionen tager ud i virkeligheden - sådan i bogstaveligste forstand.

Det sker under kampagnetitlen "Ryk Middelfart", hvor journalisterne rykker ud i virkeligheden blandt borgerne. I denne uge har redaktionen været på besøg på Gelsted Skole, Føns Nærvarme, FDB Møbler i Strib, Gældsstyrelsen i Middelfart og Humlemagasinet i Harndrup, og det er der kommet en stribe anderledes historier ud af.

Under opholdet hos Gældsstyrelsen med 400 ansatte var også 43 læsere på besøg, og de fik et unikt indblik i, hvad de mange ansatte egentlig går og laver i lokalerne i Teglgårdsparken, der frem til 1999 husede psykiatriske patienter.

I den kommende uge følger fem nye lokationer, så følg med på Middelfartsiderne, når redaktionen kommer forbi steder, som ellers normalt ikke kommer så meget i avisen.

Bombestrussel mod Odense Kommune

Borgmesterforvaltningen på Flakhaven i Odense var et af de kommunale kontorer, som torsdag var udsat for en bombestrussel og derfor blev evakueret.

Medarbejdere på flere kommunale adresser i Odense blev torsdag evakueret efter det, som Fyns Politi betegnede som en "ukonkret trussel". Politiet fik anmeldelsen fra kommunen klokken halv to om eftermiddagen og reagerede hurtigt på den. Men da politiet fik hørt lydfilen, blev der hurtigt skruet ned for dramatikken igen, idet truslen var så ukonkret.

Medarbejdere både i de kommunale forvaltninger i Vollsmose og i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen på Skulkenborg i Odense centrum blev evakueret, men kom hurtigt tilbage på kontorerne igen. Også Borgmesterforvaltningen på rådhuset var berørt.

Bitter strid om ølbryggeri

Jens Erik Dalgaard Jensen er forarget over den måde, som ledelsen på Indslev bryggeri agerede i forbindelse med en indsamling, der skulle have hjulpet bryggeriet med en renovering. De indsamlede penge blev i stedet brug på den daglige drift. Foto: Peter Leth-Larsen

Mere end 300 personer skød samlet mere end 230.000 kroner i et crowdfunding-projekt, som skulle skaffe Indslev Bryggeri på Nordvestfyn penge til at renovere et gærloft. Men pengene endte med at forsvinde i den daglige drift af bryggeriet, der i september gik konkurs.

En af deltagerne i crowdfundingen anklagede i ugens løb den daværende ledelse for at have dårlig moral og for at have handlet uansvarligt og inkompetent. Den daværende direktør og grundlægger af Indslev Bryggeri, Anders Busse Rasmussen, afviser, at pengene blev samlet ind for at kunne klare driften.

Dødsulykke i frygtet sving

En 63-årig mand blev dræbt, da han kolliderede med en modkørende traktor på Bøgebjergvej mellem Brobyværk og Nr. Broby. Vejstykket er frygtet af de lokale beboere. Foto: Michael Bager.

En 63-årig mand omkom onsdag morgen i en trafikulykke, da han mistede kontrollen over sin bil i et sving på Bøgebjergvej/Faaborgvej mellem Brobyværk og Nr. Broby. Det var meget glat, da ulykken skete, og vejrsituationen kom bag på kommunens vejafdeling, mens ulykken ikke overraskede beboere i området, som længe har frygtet vejen.

- Det er et farligt sving, og der køres stærkt på strækningen. For nogle år siden var der også en, som blev dræbt her, sagde Steen Skov Madsen, der bor små 100 meter fra ulykkesstedet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce