Annonce
Indland

Ugens sekser: Familiedrama og exit fra byrådet

Ruweyda og Roda Abdisalan Hussein har af ledelsen på Nyborg Gymnasium fået lov til at fortsætte deres skolegang, selv om de og resten af familien står til udvisning. Det har nu fået et politisk efterspil på Christiansborg. Foto: Michael Bager.

Ledelsen på Nyborg Gymnasium vil lade to somaliske piger fortsætte i 10. klasse, selv om kommunen har nægtet dem skolegang, da de og resten af familien har fået inddraget deres midlertidige opholdstilladelser. Det har været en af ugens store historier.

Somalisk familie på forsiden

En somalist familie i Nyborg står til at blive smidt ud af Danmark. To af pigerne går i 10. klasse på Nyborg Gymnasium, og har i dag (fredag) måtte aflevere alt deres skolegrej. Foto: Michael Bager

Familien Abdisalan Hussein fra Nyborg kom på forsiden i ugens løb. Den somaliske familie står til udvisning, efter at den midlertidige opholdstilladelse er blevet inddraget, og den historie har været "talk of the town" i Nyborg det meste af ugen.

Og der gik ikke mange timer, efter at avisen havde bragt den historie, inden der gik politik i en del af sagen. Nemlig den del, der handler om to søstres mulighed for fortsat at følge undervisningen i 10. klasse på Nyborg Gymnasium.

Rektor Henrik Vestergaard Stokholm lader - med sin bestyrelses opbakning - indtil videre pigerne fortsat gå i skole, selv om Nyborg Kommune mener, at de skal tages ud af skolen, fordi de nu er asylansøgere.

Det fik Dansk Folkepartis folketingsmedlem Alex Ahrendtsen til at kræve et svar fra undervisningsminister Merete Riisager om, hvorvidt det nu også kunne være rigtigt, at rektoren bare kunne gøre, som han ville. For hvis alle gør, som de finder for godt, hvor er vi så henne, spurgte Alex Ahrendtsen retorisk.

Odense Byråds røde røst forstummer

Enhedslistens profil i Odense Byråd Brian Skov Nielsen stopper i Odense Byråd efter at have fået job i Socialstyrelsen.

Tidligere rådmand for Enhedslisten i Odense Byråd, Brian Skov Nielsen, er fortid i byrådet. Han stopper sit politiske arbejde, fordi han har fået nyt arbejde i Socialstyrelsen, og det er ikke foreneligt med det politiske arbejde, fortalte Brian Skov Nielsen til avisen i en slags afskedsinterview.

Det er byrådets røde røst, der nu vil forstumme. Brian Skov Nielsen har lige fra den første dag, han satte sine ben i byrådssalen i 2014, vist sig som en skarp og veltalende politiker, som kunne blive en ny Per Berga Rasmussen - venstrefløjens knytnæve

Sådan lå landet også, da Brian Skov Nielsen efter et par år i byrådet overtog posten som rådmand efter Per Berga Rasmussen, der gik af på grund af sygdom. Men han mistede posten efter sidste valg, fordi der med hans ord på valgnatten blev lavet en "lorteaftale", som i stedet sendte Brian Dybro ind på rådmandskontoret.

Og så har Brian Skov Nielsen ikke meget tilovers for politikerne på Christiansborg, som ifølge ham er så langt væk fra virkeligheden, at man skulle tro, "de nogle gange stod og røg hash i rygekabinerne derinde".

Avisen ud i virkeligheden

Redaktionen i Middelfart har i denne uge haft sin redaktion rykket ud på flere forskellige adresser. Blandt andet hos Gældsstyrelsen.

Fyens Stiftstidendes Middelfart-redaktion tog i denne uge hul på et eksperiment, hvor redaktionen tager ud i virkeligheden - sådan i bogstaveligste forstand.

Det sker under kampagnetitlen "Ryk Middelfart", hvor journalisterne rykker ud i virkeligheden blandt borgerne. I denne uge har redaktionen været på besøg på Gelsted Skole, Føns Nærvarme, FDB Møbler i Strib, Gældsstyrelsen i Middelfart og Humlemagasinet i Harndrup, og det er der kommet en stribe anderledes historier ud af.

Under opholdet hos Gældsstyrelsen med 400 ansatte var også 43 læsere på besøg, og de fik et unikt indblik i, hvad de mange ansatte egentlig går og laver i lokalerne i Teglgårdsparken, der frem til 1999 husede psykiatriske patienter.

I den kommende uge følger fem nye lokationer, så følg med på Middelfartsiderne, når redaktionen kommer forbi steder, som ellers normalt ikke kommer så meget i avisen.

Bombestrussel mod Odense Kommune

Borgmesterforvaltningen på Flakhaven i Odense var et af de kommunale kontorer, som torsdag var udsat for en bombestrussel og derfor blev evakueret.

Medarbejdere på flere kommunale adresser i Odense blev torsdag evakueret efter det, som Fyns Politi betegnede som en "ukonkret trussel". Politiet fik anmeldelsen fra kommunen klokken halv to om eftermiddagen og reagerede hurtigt på den. Men da politiet fik hørt lydfilen, blev der hurtigt skruet ned for dramatikken igen, idet truslen var så ukonkret.

Medarbejdere både i de kommunale forvaltninger i Vollsmose og i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen på Skulkenborg i Odense centrum blev evakueret, men kom hurtigt tilbage på kontorerne igen. Også Borgmesterforvaltningen på rådhuset var berørt.

Bitter strid om ølbryggeri

Jens Erik Dalgaard Jensen er forarget over den måde, som ledelsen på Indslev bryggeri agerede i forbindelse med en indsamling, der skulle have hjulpet bryggeriet med en renovering. De indsamlede penge blev i stedet brug på den daglige drift. Foto: Peter Leth-Larsen

Mere end 300 personer skød samlet mere end 230.000 kroner i et crowdfunding-projekt, som skulle skaffe Indslev Bryggeri på Nordvestfyn penge til at renovere et gærloft. Men pengene endte med at forsvinde i den daglige drift af bryggeriet, der i september gik konkurs.

En af deltagerne i crowdfundingen anklagede i ugens løb den daværende ledelse for at have dårlig moral og for at have handlet uansvarligt og inkompetent. Den daværende direktør og grundlægger af Indslev Bryggeri, Anders Busse Rasmussen, afviser, at pengene blev samlet ind for at kunne klare driften.

Dødsulykke i frygtet sving

En 63-årig mand blev dræbt, da han kolliderede med en modkørende traktor på Bøgebjergvej mellem Brobyværk og Nr. Broby. Vejstykket er frygtet af de lokale beboere. Foto: Michael Bager.

En 63-årig mand omkom onsdag morgen i en trafikulykke, da han mistede kontrollen over sin bil i et sving på Bøgebjergvej/Faaborgvej mellem Brobyværk og Nr. Broby. Det var meget glat, da ulykken skete, og vejrsituationen kom bag på kommunens vejafdeling, mens ulykken ikke overraskede beboere i området, som længe har frygtet vejen.

- Det er et farligt sving, og der køres stærkt på strækningen. For nogle år siden var der også en, som blev dræbt her, sagde Steen Skov Madsen, der bor små 100 meter fra ulykkesstedet.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce