Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ugens klumme: Næste skridt må være en sexbutik

Annonce

Når der bliver snakket om butikslivet i Faaborg - og især når butikker lukker - er der altid en masse snak om, hvilke typer butikker folk så kunne tænke sig, at der kom i stedet. Hvad mangler vi i Faaborg?

Tit hører man: "Vi mangler en forretning med børnetøj."

Eller: "Kan vi ikke få en H&M i Faaborg?"

Eller: "Nogen burde åbne en Normal-butik."

Nu er der et showroom med sexdukker på vej i Østergade 33. Og så tænker jeg jo, at næste skridt logisk må være, at der også kommer en sexbutik i byen.

Eller er Faaborg for lille? Nej, jeg tænker ikke, det er størrelsen, det kommer an på.

Et eller andet sted forestiller jeg mig, at sex er et lige så udbredt fænomen i Faaborg som alle andre steder. Og dermed skulle man også formode, at behovet for at pifte sexlivet lidt op med legetøj, pikant undertøj og andet grej må være lige så stort her som alle andre steder.

Eller har folk i Faaborg bare et så forrygende og gnistrende sexliv, at de slet ikke har brug for den slags?

Næppe.

Altså skulle man tro, at en driftig iværksætter nok burde kunne få en sexbutik op at stå.

Som det er i dag, må faaborgenserne nødvendigvis købe sexlegetøj på nettet eller i sexbutikker i de større byer.

Men coronakrisen har jo lært os alle sammen, hvor enormt vigtigt det er at støtte det lokale butiksliv.

Vi skal handle lokalt, og det skal vi nok gøre - og her ville det da være fint, hvis vi også kunne gøre det i den lokale sexbutik.

Når nu sexdukkerne allerede har gjort deres indtog i den østlige ende af Østergade, kunne sexbutikken jo passende ligge her også.

Med hele den rivende udvikling, der skal ske i byen i de kommende år - alt det nye på Slagterigrunden, det nye store Øhavsmuseum, kystsikring, kursted i kraftvarmeværket og så videre - manglede det da bare, at Faaborg også får en form for "red light district".

Det ville vække genkendelsens glæde, hvis krydstogtturisterne fra Hamburg på deres slentretur gennem Østergade kunne sige:

"Ach, guck mal: Das ist ja wie Reeperbahn!"

Nye tiltag har altid svære vilkår og vil altid blive mødt med en vis skepsis lige netop i Faaborg. Derfor kan man selvfølgelig frygte, at nogle vil se skævt til sådan en sexbutik og mene, at det vil være helt uanstændigt og en skændsel for købstadsidyllen og sende helt forkerte signaler om vores "pæne" by.

Hertil vil jeg bare sige: Der er rigtig mange, som synes, at Faaborg er et paradis for livsnydere. Og hvis ikke sex handler om livsnydelse, så ved jeg snart ikke.

Tværtimod ville det måske være et godt signal om, at Faaborg er "lystens by" - og at livet er mere end smukke stokroser.

Og hvis I stadig føler jeres blufærdighedsgrænse krænket, så må I altså lige lukke øjnene eller se til den anden side, når I går de få meter gennem den frække ende af Østergade.

Ikke mindst de tyske turister fra Hamburg vil føle sig trygge, når de passerer Faaborgs sexbutik - for så er det næsten som hjemme i St. Pauli. Tegning: Gert Ejton
Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce