Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 overblik: I tre fynske kommuner går det den gale vej med smitten

En betragtelig del af personalet i det fynske sundhedsvæsen er i gang med eller har fået begge deres vaccinationer. Derimod har kronikere haft svært ved at bestille tider til deres tildelte vaccinationer. I tre fynske kommuner er coronasmitten gået markant frem den seneste uge. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
I en uge hvor mange kroniske syge fynboer har haft svært ved at finde tid til deres to stik i den tildelte covid-19 vaccine, er det gået den gale vej med smitten i Nyborg, Odense og Kerteminde kommuner.

Fyn: Der er forsat et langt stykke op til de smittetal, som plagede Fyn i slutningen af sidste år og i begyndelsen af 2021. Alligevel er det i den seneste uge gået i den forkerte retning i seks af de ti kommuner på Fyn og øerne i uge 8.

Det viser tallene fra Statens Serum Institut. Især i Odense, Nyborg og Kerteminde kommuner har incidenstallet - antallet af konstaterede smitte den seneste uge målt per 100.000 indbyggere - været i en markant negativ bevægelse i uge 8.

Nyborg Kommune har fredag Fyn højeste incidens. Den er på 165 mod 97 ugen forinden. I Kerteminde Kommune er incidensen steget fra 50 fredag i uge 7 til 113 fredag i uge 8. I Fyns største og folkerigeste kommuner er incidensen fredag i uge 8 113 mod 65 i uge 7.

Ser mere om tallene nedenfor:

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce