Annonce
Sydfyn

Ugeavisen fylder rundt - fejres med fødselsdagsavis og gratis morgenbrød

Ugeavisen Svendborg fylder 40 år og til anledningen er lavet en særlig fødselsdagsavis. Foto: Hans-Henrik Dyssel.
Tirsdag morgen bliver der delt gratis morgenbrød ud rundt om i Svendborg. Anledningen er Ugeavisen Svendborgs 40 års jubilæum, hvortil der også er lavet en særlig fødselsdagsavis.

Svendborg: Ugeavisen Svendborg runder i denne uge et skarpt hjørne, når den går hen og fylder 40 år. Det skal naturligvis markeres og fejres.

Til anledningen er der lavet en særlig fødselsdagsavis, mens der i løbet af tirsdagen bliver delt gratis morgenbrød ud rundt om i Svendborg til forbipasserende.

Det afslører salgschef for Ugeavisen Svendborg, Mogens Balle.

- Vi vil gerne gøre lidt ekstra for byen i anledning af fødselsdagen, og derfor har vi købt 500 poser med hver et rundstykke, en croissant, ost og smør. Og så stiller vi os syv-otte mand ved byens knudepunkter - rundt om i byen, ved banegårdspladsen og så videre - og deler ud, indtil der ikke er mere. På den måde giver vi lidt tilbage til byen, siger han.

Salgschefen forklarer desuden, at ugeavisens læsere godt kan glæde sig til at slå op i fødselsdagstillægget.

- Vi har lavet en 88-siders fødselsdagsavis, hvor der er lavet et tilbageblik henover de seneste 40 år. Den er trykt, ser flot ud og kommer til at ligge inden i ugeavisen, når den udkommer tirsdag og onsdag, fortæller Mogens Balle.

Ugeavisen Svendborg med den dertilhørende fødselsdagsavis inden i bliver både postomdelt, kan hentes i bladhuset i Sct. Nicolai Gade 3 og deles ud sammen med det gratis morgenbrød tirsdag morgen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce