Annonce
Debat

Uforståelig praksis at sende ordentlige udlændinge hjem

Preben Bang Henriksen

Udvisninger: Ordentlige udlændinge - forældre og børn - får marchordre af årsager, der synes helt uforståelige for den almindelige befolkning.

Det er derfor på tide, at udlændingelovgivningen ændres, så de, der kan og vil Danmark, med vor velsignelse får lov at blive, mens de, der ikke vil Danmark - typisk dybt kriminelle - smides ud øjeblikkeligt.

Vort tilhørsforhold til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg betyder desværre, at danske domstole er underlagt den til tider helt uforståelige praksis fra domstolen.

Men en dansk undersøgelse kunne tyde på, at danske domstole overfortolker denne praksis og undlader at smide de kriminelle ud, selv i situationer hvor Strasbourg-domstolen ville acceptere en udvisning.

Det duer slet ikke. Derfor er det fint, at justitsministeren nu fremlægger forslag, der præciserer, hvornår udvisning kan finde sted efter Strasbourg-praksis. Så kan danske domstole ikke undgå at udvise i disse situationer.

Justitsministerens forslag viser, hvor meget denne udlændingepraksis fylder hos regeringen - og hos den danske befolkning. Det er et skridt på vejen, men det ændrer ikke på, at vi i det næste halve år - hvor vi har formandskabet for Europarådet - får til hovedopgave at stække den praksis, som Strasbourg-domstolen trækker ned over hovedet på befolkningerne - stik imod ret og rimelighed.

Det er her, hovedproblemet ligger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce