Annonce
Fyn

Uffe spritter af til nye gæster i kirken: Han er glad for, at der ikke skal synges

Som kirketjener sørger Uffe Pedersen for en række praktiske opgaver i kirken. Det gælder blandt andet afspritning. Foto Birgitte Carol Heiberg
Kirketjener ved Sanderum Kirke Uffe Pedersen er glad for de nye retningslinjer for gudstjenester uden salmesang.
Annonce

Fyn: Der har lige været bisættelse i kirken, og nu går Uffe Pedersen og spritter af, så kirken igen kan modtage gæster til søndagens gudstjeneste i Sanderum Kirke ved Odense. Det ser kirketjeneren frem til, selv om han var meget glad for, at kirkerne i sidste øjeblik lukkede helt ned i julen.

- Vi skulle have haft flere gudstjenester juleaftensdag, og det er svært at få luftet ordentlig ud i middelalderkirkerne, siger han.

Han er tillidsmand for kirketjenerne på Fyn, og det var ikke mindst efter pres fra ansatte i landets kirker, at julegudstjenesterne blev aflyst så sent som lillejuleaften.

- Det var et kaotisk forløb, bemærker han.

Han mener, at det er helt forsvarligt, at der nu igen kan holdes gudstjenester.

- Det er jeg helt tryg ved, når der ikke længere må synges. Det er jo ved sang, at smitte hurtigt kan spredes i kirken, siger han.

Annonce

Glade kirkegængere

Uffe Pedersen har oplevet hele coronaperioden som meget uvirkelig.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det sværeste har været, at mange andre blev hjemsendt, mens vi i kirken arbejdede videre, fordi vi udfører en samfundskritisk funktion. For eksempel afviklingen af begravelser, nævner kirketjeneren.


Det sværeste har været, at mange andre blev hjemsendt, mens vi i kirken arbejdede videre.

Kirketjener Uffe Pedersen


Som tillidsmand har han ikke modtaget henvendelser fra nervøse kolleger.

- Vi gør jo det, vi bliver sat til, bemærker han.

Han har heller ikke oplevet, at kirkegængerne har været nervøse for at komme i kirken.

- Der har som normalt været 20-35 i gennemsnit til søndagsgudstjenesterne, og folk har været glade for, at kirken har været åben, siger han.

Annonce

Kirkesanger tilfreds

Kirkesangerne er nogle af dem, der med de nye restriktioner får et andet job. De må fortsat synge, men det bliver altså uden deltagelse af menigheden.

- Det er meget specielt, og jeg er ved at være dødtræt af corona, siger kirkesanger i Lumby og Stige Sogn, Dorthe Boe Christensen.

Hun understreger samtidig, at hun er meget tilfreds med de nye retningslinjer uden fællessang.

- Vi skal passe på hinanden, men jeg er især ked af, at der ikke kan synges ved begravelser og bisættelser. Her er der behov for den særlige stemning, som fællessang skaber, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Odense

Afdelingschef erkender fejl i motorbane-sag: - Vi har ikke været skarpe nok

Annonce