Annonce
Nyborg

Uenighed om ny boss i Kino

Helge Christiansen er snart færdige med sit arbejde i Kino. Men han efterfølges af en ny forpagter, har et flertal i Kulturudvalget besluttet. Arkivfoto.

Snævert flertal i kommunens kulturudvalg vil ikke lade kulturhuset styre biografen

Annonce

Nyborg: Når biografdirektøren gennem 21 år, Helge Christiansen, inden længe stopper som forpagter af Nyborg Kino, skal der ansættes en ny forpagter til at stå i spidsen for den gamle biograf.

Det har et snævert flertal i kommunens Kultur- og Fritidsudvalg besluttet, og dermed skrotter de forvaltningens ide om at lægge biografen i Vægtergade ind under ledelsen i kulturhuset - det tidligere Borgerforeningens Hus.

Beslutningen blev truffet tirsdag med det snævrest mulige flertal i et afbudsramt udvalg, hvor to medlemmer havde meldt forfald.

Martin Huus (V), Camilla Noble (S) og Martin Stenmann (S) udgjorde flertallet der afgjorde, at der igen skal være en forpagter som leder af biografen. Mindretallet bestod af udvalgsformanden, Erik Rosengaard (V) og partifællen Jan Reimer.

De to nedstemte venstremænd havde muligheden for at sende sagen videre til afgørelse i byrådet, men det gjorde de ikke.

- Jeg synes, det var oplagt at lægge biografen sammen med kulturhuset, fordi det ville give en række synergieffekter at drive de to institutioner sammen, siger Erik Rosengaard.

- Men på den anden side har vi travlt nu med at finde afløseren for Helge Christiansen, og det er jo ikke sikkert, at byrådet ville nå frem til en anden afgørelse, end den udvalgets flertal nu er kommet frem til.

Erik Rosengård mener desuden, at det er mulighed for at skrive ind i en forpagtnings-aftale med den kommende biograf-boss, at der skal samarbejdes tæt med kulturhuset.

Flertallet i udvalget lagde vægt på, at det er en hurtig og sikker løsning at fortsætte med en forpagter som leder af Kino. På den måde får man også en biografleder, der er 100 procent fokuseret på at få biografen til at gå godt - blandt andet fordi vedkommende er økonomisk afhængig af, at det går godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce