Annonce
Indland

Anmeldere uddeler ros til The Cure på Orange Scene

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Tre anmeldere har rosende ord om The Cure på Roskilde Festival, mens en enkelt anmelder er mere skeptisk.

Flere danske anmeldere giver The Cures koncert på Roskilde Festival flotte karakterer, mens en enkelt anmelder kalder koncerten "dødtrist".

Med seks hjerter ud af seks kunne Politikens anmelder ikke være mere begejstret for den 40 år gamle gotiske gruppe, der natten til søndag lukkede Orange Scene.

- At få lov til at stå og lade Robert Smiths (forsangeren, red.) sange græde sammen med én og forstå én er nok den absolut mest forløsende afslutning på en festival, jeg selv har oplevet, skriver Politikens anmelder Lucia Odoom.

Gaffa og Jyllands-Postens anmeldere er ligeledes begejstrede for oplevelsen, og de kvitterer begge med fem ud af seks stjerner.

- Flere højdepunkter fulgte med de poporienterede "In Between Days" og "Just Like Heaven". Koncertens måske største moment for undertegnedes vedkommende var en ekstremt tight levering af "A Forest", lyder det fra Gaffas anmelder Ras Bolding.

Ifølge Kasper Schütt-Jensen, anmelder på Jyllands-Posten, var forsangeren Robert Smith glad for at skulle gentage succesen fra tidligere koncerter på Roskilde Festival, mens forsangerens smertefulde sange også skabte lykke hos publikum.

- Han er så glad for Roskilde Festival, at han i år selv bød sig til og planlagde resten af bandets Europa-turné rundt om sit sjette besøg på festivalen. “Lullaby”, “Lovesong”, “Pictures Of You” og “Fascination Street” - de sange er tilsyneladende uopslidelige.

- Publikum sang med på hvert et ord. Mon ikke Robert Smith vender tilbage til Roskilde Festival med mere fra The Cure - han skal være så velkommen.

Hos Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo er begejstringen ikke at finde. Han kvitterer med tre stjerner og kalder The Cure "verdens tristeste band".

- Noget af det sidste, man har lyst til at blive udsat for, er en lang koncert med verdens tristeste band, The Cure.

Treo giver dog det britiske band ros for ikke at spille i hele tre timer, som det gjorde på Roskilde Festival i 2012, men holdt sig til 2 timer og 17 minutter.

- Det var en fanklubkoncert, der hørte hjemme i en flagermusgrotte i Rumænien. Ikke på Danmarks største dansegulv, skriver Ekstra Bladets anmelder.

Politikens anmelder mener omvendt, at The Cure spillede numre for alle, både dem der er goth, og dem der er glade.

- Jeg fik gåsehud, og jeg følte mig forbundet til alle dem omkring mig på en lidt sensitiv måde, skriver anmelderen om nummeret "Fascination Street".

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce