Annonce
Nyborg

Uegennyttige Trine fra bokseklubben får handicapprisen

Trine Vive i aktion på bokseholdet "Fighterne". Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Trine Vive, som har skabt et boksehold for udviklingshæmmede, modtog tirsdag aften Handicapprisen 2019 for sin indsats.
Annonce

Nyborg: Engageret. Initiativrig. Uegennyttig.

Store, fine gloser kom tirsdag aften i spil, da Trine Vive fra Skellerup modtog Handicapprisen 2019.

Her blev prismodtageren hædret for at have stiftet "Figtherne", der er hold for udviklingshæmmede i Nyborg Bokseklub. Her er hun også både holdleder og instruktør.

"Det er helt klart Trines fortjeneste, at det er blevet så stor en succes. Hun er en ildsjæl, der altid går forrest for de svage i samfundet", lød det i en af indstillingerne, og formand for Handicaprådet i Nyborg, Lars Bennedbæk, føjede flere roser til, da han på vegne af rådet overrakte blomster, en kunstgave i form af et maleri af Ole Skovsbøll og 2500 kroner.

- Det handler om det, den danske filosof K.E. Løgstrup kaldte den etiske fordring. At du hjælper et menneske, fordi du ikke kan lade være - ikke for at få noget ud af det, sagde han blandt andet om Trine Vive uegennyttige indsats.

Det var ikke en nem opgave for Handicaprådet at vælge årets prismodtager. De to øvrige nominerede til prisen har nemlig også gjort det fantastisk godt, så det var en tæt og svær afgørelse, fortæller formand Lars Bennedbæk.

Per Stapelfeldt fra Hjerteforeningen Lokalafdeling Nyborg var sin egenskab af kasserer i foreningen nomineret for at være primus motor i sociale tiltag som udflugter, fester og ikke mindst gåture den første søndag i hver måned med efterfølgende fællesspisning.

Poul Danielsen var nomineret til prisen for på femte år hver uge at undervise et hold døve i indoor-bike. Deltagerne på holdet kan på grund af deres hørehandicap ellers have svært ved at deltage i holdsport, men her kan de være med uanset form og alder - ikke mindst, fordi Louise Soon Pedersen er tilknyttet som tolk.

Ved aftenens prisfest i Aktivitetshuset i Sprotoften, Nyborg, fortalte Jacob Madsen fra Føtex om, hvad forretningen gør for at ansætte mennesker med funktionsnedsættelse, og René Nielsen holdt foredraget "Halv mand - helt menneske".

Handicaprådet

Handicaprådets formål er blandt andet at medvirke til at fremme et samarbejde mellem Nyborg Kommune og kommunens forskellige foreninger, brugerråd og klubber, der arbejder for at forbedre vilkårene for børn, unge og voksne med nedsat funktionsevne i Nyborg Kommune.

Lars Bennedbæk, 66 år, er formand og repræsenterer sammen med Ole Skovsbøll, Birthe Rasmussen, Mitzi Faarbæk og Inge Nybo Mikaelsen foreninger, mens byrådet er repræsenteret ved Martin Stenmann, Rameesh T. Sambanther og Jørn Terndrup. Fra kommunen sidder Jens-Kimer Jørgensen og Dorthe Dahlstrup.

Maleri-gaven er malet af Ole Skovsbøll.
Formand for Handicaprådet, Lars Bennedbæk. Foto: Anette Hyllested
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce