Annonce
Sport

Uefa sigter Bulgarien og England efter skandalekamp

Stringer/Ritzau Scanpix
Mandagens skandalekamp mellem Bulgarien og England har resulteret i sigtelser til begge nationer fra Uefa.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) åbner sager mod både Bulgariens og Englands fodboldforbund, efter at de to nationer mødte hinanden i EM-kvalifikationen mandag aften.

Det skriver britiske Sky Sports og The Guardian.

Kampen blev afbrudt to gange på grund af racistiske tilråb fra bulgarske tilskuere, der var rettet mod nogle af de engelske spillere.

Det er blandt andet tilskuernes racistiske opførsel, der nu får Uefa til at åbne en sag mod Bulgariens fodboldforbund.

Det Engelske Fodboldforbund (FA) er også blevet ramt af sigtelser fra Uefa, fordi de medrejsende engelske fans ifølge Uefa blandt andet forstyrrede afviklingen af den bulgarske nationalsang inden kampen.

Bulgarien bliver sigtet for det samme i forbindelse med afspilningen af den britiske nationalsang.

Sigtelserne vil blive behandlet af Uefas disciplinærkomité på en endnu ikke fastlagt dato.

I en udtalelse skriver Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), at sanktioner indført af medlemslande eller forbund i forbindelse med racisme af Fifa kan blive udvidet, så de gælder på verdensplan.

Tidligere tirsdag valgte præsidenten for Det Bulgarske Fodboldforbund, Borislav Mihailov, at gå af som en konsekvens af hændelserne under mandagens opgør.

Senere tirsdag foretog en gruppe anklagere sammen med politiet i Bulgarien en razzia i lokalerne hos landets fodboldforbund, skrev nyhedsbureauet AFP.

Ifølge bulgarsk radio mødte 30 personer op i forbundets hovedkvarter og konfiskerede forskellige dokumenter.

En talsmand for politi og anklagere bekræftede hændelsen til AFP, og bulgarsk radio berettede, at fem personer fra forbundet blev afhørt.

Ifølge den bulgarske premierminister Boyko Borisov skete razziaen i forbindelse med en efterforskning om korruption i det nationale fodboldforbund. Den havde altså ikke noget at gøre med hændelserne under mandagens kamp.

Bulgarien og England er ikke de eneste, der er endt i Uefas søgelys.

Tyrkiet bliver også undersøgt for "potentiel provokerende politisk opførsel", efter at tyrkiske spillere i de seneste to landskampe har gjort honnør, hvilket bliver tolket som støtte til den nylige tyrkiske offensiv i Syrien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce