Annonce
Sport

Manchester City udelukkes fra europæisk fodbold i to år

Gleb Garanich/Reuters

Manchester City bliver straffet hårdt for brud på Uefas Financial Fair Play-regler.

Manchester City udelukkes fra europæiske klubturneringer i to år og får en bøde på 30 millioner euro (224 millioner kroner) for brud på reglerne om Financial Fair Play (FFP).

Annonce

Det oplyser Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) fredag i en pressemeddelelse.

Straffen gælder i sæsonerne 2020/2021 og 2021/2022.

Det er The Club Financial Control Body (CFCB), som har efterforsket sagen.

CFCB er det organ i Uefa, der dømmer i de sager, hvor fodboldklubber er under mistanke for at have forbrudt sig mod FFP-reglerne.

Ifølge CFCB har Manchester City begået alvorlige brud på FFP-reglerne ved blandt andet at overdrive klubbens sponsorindtægter mellem 2012 og 2016.

FFP er en forkortelse for Financial Fair Play, og reglerne handler blandt andet om, at klubber skal have orden i økonomien, og at gælden ikke må overstige en bestemt grænse over en flerårig periode.

Klubberne må ikke bruge flere penge, end de tjener, er grundidéen bag de finansielle spilleregler.

Man vil undgå, at budgetter og forbrug eskalerer, så bundløs gæld og konkurser bliver en realitet blandt fodboldklubberne.

Ifølge efterforskningen har Manchester City fejlinformeret Uefa i forhold til gæld, økonomi og indtægter i perioden fra 2012 til 2016.

Manchester City har reageret på straffen ved at meddele, at klubben snarest muligt vil appellere dommen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

- Manchester City er skuffet, men ikke overrasket over udmeldingen fra Uefa, skriver City på klubbens hjemmeside.

Den engelske klub fortæller, at den hele tiden havde regnet med at anke sagen til en instans uden for Uefa.

Manchester City mener at have nok dokumentation til at bevise klubbens uskyld i sagen og håber nu på hjælp fra CAS.

Tidligere har Manchester City også klaget til CAS, da klubben forsøgte at få sagen stoppet.

Klubben var utilfreds med, at Uefa sendte sagen videre til CFCB til at begynde med. Men CAS afviste Citys appel om at stoppe sagen og lod den blive efterforsket til bunds.

Manchester City hævder, at Uefas chefefterforsker allerede i december 2018 udtalte sig om, hvilke sanktioner han så for sig.

Og udtalelserne kom, før efterforskningen blev indledt, lød anken fra City, som stadig brokker sig over forløbet.

- Dette er en sag indledt af Uefa, behandlet af Uefa og afgjort af Uefa.

- Når denne forudindtagede proces nu er overstået, vil klubben søge en upartisk dom så hurtigt som muligt og vil derfor i første omgang bringe sagen for CAS, skriver City fredag.

Det er lækkede dokumenter fra whistleblowerplatformen Football Leaks, som blev bragt af det tyske magasin Der Spiegel, der er årsag til, at sagen er opstået.

Det er ikke første gang, at City er straffet for brud på FFP-reglerne. I maj 2014 blev klubben straffet med en bøde på 60 millioner euro og fik reduceret truppen i Champions League.

Ifølge AFP vil nummer fem i Premier League få en plads i Champions League i næste sæson, hvis City ender i top-4, og dommen ikke bliver ændret af CAS. Lige nu indtager Sheffield United pladsen som nummer fem.

I den nuværende sæson i Champions League er Manchester City nået til ottendedelsfinalen.

Her møder klubben Real Madrid i to opgør. Den første kamp spilles 26. februar i Madrid, og der er returkamp i Manchester 17. marts.

/ritzau/

Læs mere om Manchester Citys reaktion på straffen på klubbens hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce