Annonce
Sport

Uefa-boss stempler europæisk udbryderliga som fiktion

Uefa-præsident Aleksander Ceferin tror ikke på truslen om en europæisk superliga i fodbold.

Uefa-præsident Aleksander Ceferin afviser, at en europæisk superliga skulle være på trapperne.

Idéen om en privatdrevet superliga for Europas storklubber har skabt store overskrifter i de seneste uger.

Aleksander Ceferin, der er præsident i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), tror dog ikke truslen.

Tidligere på måneden skrev det tyske magasin Der Spiegel, at 16 europæiske topklubber er blevet bedt om at underskrive en aftale om at være med i en udbryderliga.

Hvis det skulle ske, ville det betyde enden på Champions League-turneringen i sin nuværende form.

Ceferin, som blev spurgt til emnet på et pressemøde tirsdag, tager rygterne om planerne med knusende ro.

- Superligaen vil aldrig ske. Det er på en måde fiktion eller en drøm, siger Ceferin ifølge BBC.

Der Spiegels oplysninger var baseret på lækkede dokumenter fra whistleblowerportalen Football Leaks, som har sendt dokumenterne videre til flere medier.

Kluborganisationen European Club Association (ECA) afviser også ethvert kendskab til planer om en europæisk superliga fra 2021.

- Jeg kan bekræfte, at vi aldrig har set, diskuteret eller været involveret i arbejdet med dette dokument.

- Vi samarbejder fuldt og helt med Uefa om at forme fodbolden for fremtiden, siger ECA-bossen Andrea Agnelli, som også er formand i den italienske fodboldklub Juventus.

Ifølge Der Spiegel er Juventus blandt de klubber, som er inviteret til at deltage i en superliga.

Ceferin og Agnelli fortæller begge, at de arbejder på forskellige løsninger for at gøre Champions League endnu mere lukrativ.

- Vi har nogle idéer. Alt, jeg kan sige, er at enhver superliga er uaktuel, fastslår Uefa-præsidenten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce