Annonce
112

Voldsom demonstration i Svendborg: Flygtning udvist for at spytte på Rasmus Paludan

En syrisk flygtning er dømt for at spytte den omstridte leder for partiet Stram Kurs Rasmus Paludan i ansigtet. Arkivfoto: Martin Ravn
31-årig flygtning idømt fængsel og udvisning for vold mod politikeren Rasmus Paludan, Stram Kurs, under demonstration i Svendborg.
Annonce

Svendborg: - Jeg havde hørt, at der var en mand, der ville brænde koranen af, forklarede en 31-årig statsløs palæstinensisk flygtning fra Syrien, der i Retten i Svendborg forleden stod tiltalt for vold mod politikeren Rasmus Paludan, Stram Kurs.

Han forklarede, at det med afbrændingen havde gjort ham vred og stresset, og derfor var han under et valgarrangement i Svendborg i foråret trådt frem foran politikeren og havde spyttet ham i ansigtet.

Den 31-årige erkendte episoden, og det blev desuden bevist af anklageren med en videooptagelse fra begivenheden, der fandt sted på Centrumpladsen den 30. maj om aftenen.

Den 31-årige ramte Paludan i ansigtet, og det takserede domsmandsretten til en overtrædelse af straffelovens paragraf 244, der handler om vold.

Den tiltalte, der har haft opholdstilladelse i Danmark de seneste fem år, blev idømt fængsel i 30 dage og udvisning af Danmark de kommende seks år.

Han blev ikke fundet egnet til udførelse af samfundstjeneste, selvom han ellers var positiv overfor den mulighed.

Manden, der fra sit hjemland har en uddannelse som elektriker, har ikke haft arbejde i Danmark. For øjeblikket bor han hos sin mor, han taler ikke dansk og vurderes af Udlændingestyrelsen til at have større tilknytning til Syrien end til Danmark. Blandt andet fordi hans hustru og deres tre børn for få måneder siden frivilligt er rejst tilbage til hjemlandet.

Partilederen for Stram Kurs, Rasmus Paludan, dukkede under valgkampen i maj op i Svendborg under svær politibevogtning, og det medførte hurtigt en sammenstimling af mennesker - både tilhængere og modstandere var mødt op.

Foruden den nu voldsdømte syriske flygtning, blev også en anden person anholdt den aften. Vedkommende blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og løsladt igen.

Jeg havde hørt, at der var en mand, der ville brænde koranen af.

Dømt for at spytte på Rasmus Paludan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce