Annonce
Debat

Udvisning: Skåltaler for flygtninge

Matin sidder i fængsel i endnu nogle få dage. Derefter sættes han på fri fod i Afghanistans hovedstad Kabul, indtil nogle gør en ende på hans liv. Matin er nemlig kristen, der troede, at et "kristent land" betød, at man ville tage godt imod ham. At regeringens retorik kun var tilegnet skåltaler ved vælgermøder, forstod han alt for sent.

Sammen med fem-seks andre afghanske konvertitter sendes han under eskorte hjem i begyndelsen af marts, så de ikke ligger de danske skatteydere til last. Det mest utrolige er, at selvom de nu vender hjem til en nærmest uundgåelig martyrdød, nægter de at opgive deres tro. "Jeg ved lidt bedre, hvordan man overlever i Afghanistan, men de unge kender ikke mentaliteten og faren" udtaler en tynd og træt Matin til en ven og kirkemedarbejder fra en nordsjællandsk menighed.

En anden mand, Khoshnaw er hans navn, taler flydende dansk, har 12 i samfundsfag, 10 i dansk og flere virksomheder har tilbudt ham ansættelse. Han er en af dem, der både kan og vil, og som derfor ifølge statsministerens ord skulle være velkommen i Danmark.

Nå, men det er så der, skåltalerne kommer ind i billedet igen. For Khoshnaw hensygner for skatteydernes regning på Udrejsecentret Kærshovedgård, otte km uden for Ikast, fordi han er afvist asylansøger. Dette på trods af krig i hjemlandet og hans kristne status. Han er dansk gift, og de venter barn om få uger. Dertil lider han af uregelmæssig hjerterytme, der af og til skal have et stød for at få det til at slå rigtigt. I disse dage skal han opereres akut i hjertet.

Det sidste er trods alt ikke regeringens skyld. Men hvordan kan man udvise en syg mand, der under ingen omstændigheder ville kunne overleve fysisk i et sønderskudt Irak? Hvordan kan man skille en familie ad og dømme et barn til at vokse op uden sin far? Hvordan kan man udvise de mange mennesker, der bevidneligt er konverteret til kristendommen, til den visse død i hjemlandet?

Regeringen, DF og Socialdemokraterne svarer med hjemsendelser til muslimske lande, der hverken kan eller vil beskytte deres egne borgere. Og de, der ikke kan hjemsendes, pålægges flere varetægtsfængslinger, skærpede straffe for opholds- og meldepligt. Det nærmer sig fængsling af mennesker, hvis eneste forbrydelse er, at de søgte asyl og fik afslag og nu nægter at vende frivilligt hjem til den visse død.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce