Annonce
Nyborg

Udviklingshæmmet dømt for 15 overfald: Flyttes til sikret afdeling

Retten i Svendborg har bestemt, at en 55-årig udviklingshæmmet kvinde skal anbringes til behandling på en sikret afdeling. Arkivfoto: Michael bager
Tirsdag middag faldt der dom i en sag mod en 55-årig udviklingshæmmet kvinde. Hun skal nu behandles på en sikret afdeling efter 15 overfald på ansatte og medpatienter.
Annonce

Nyborg/Svendborg: Det kostede en 55-årig udviklingshæmmet kvinde en anbringelsesdom at have overfaldet 15 ansatte og medpatienter. Det har Retten i Svendborg bestemt efter et seks timer langt retsmøde.

De 15 overfald drejede sig om otte tilfælde i Nyborg, fire i Svendborg og tre i Kolding. Her havde kvinden i de fleste tilfælde slået med knyttet hånd mod ofrenes ansigter. I enkelte tilfælde tales der dog om mildere vold. Alle overfaldende foregik mellem januar og maj 2020.

- Thi kendes for ret. Tiltalte skal anbringes i institution for personer med vidtgående psykiske handicap, således at domfældte efter bestemmelse fra kommunen kan overføres til sikret afdeling. Der fastsættes en længste tid på foranstaltningen på 5 år, lød dommen.

Den skal sikre, at den dømte får den rigtige behandling uden samtidig at være til fare for medpatienter og personale. Behandlingen skal fortsætte, til man mener, det er forsvarligt at afslutte den - eller højst i fem år.

- Pludselig trak hun hånden til sig, og slog ud efter mit hoved. Min ørering fløj ud, og jeg væltede omkuld på gulvet, som et af vidnerne forklarede i retten.


Pludselig trak hun hånden til sig, og slog ud efter mit hoved. Min ørering fløj ud, og jeg væltede omkuld på gulvet

Vidne


Annonce

Svært at holde styr på

Den 55-årige var en stor mundfuld for psykiatrisk afdeling i Svendborg, fortalte et vidne, der arbejder i afdelingen.

- Jeg har svært ved at skelne sagerne fra hinanden. Det var næsten dagligt, at hun udøvede vold, og i perioder havde vi politiet inde for at yde beskyttelse. Af flere omgange var hun også bæltefikseret, fortalte en af de medarbejdere, som arbejdede med den dømte på psykiatrisk afdeling i Svendborg, i retten.

Det bliver i øvrigt mere og mere almindeligt, at udviklingshæmmede udøver vold mod personale på bostederne. Over de seneste ti år er der næsten sket en fordobling i antallet af sager, som i 2019 kunne tælle 270 lovovertrædere i Region Syddanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce