Annonce
Assens

Udvider ejerkreds: Scandi Supply gør klar til generationsskift

Direktør Bent Jensen (i midten) har udvidet ejerkredsen med Karsten Holse (t.v.) og Tom Eiken Abildgaard efter mere end tyve år som eneejer af virksomheden Scandi Supply i Vissenbjerg for at skabe en stabil lederkreds i god tid, inden han går på pension. Foto: Kim Rune
57-årige Bent Jensen, der er direktør i brandsikringsvirksomheden Scandi Supply i Vissenbjerg, har efter mere end 20 år som direktør valgt at udvide ejerkredsen og dermed gøre klar til et generationsskifte. Det gør han for at sikre virksomhedens fremtid med en stabil ledelse.

Vissenbjerg: Selvom han ikke har planer om at gå på pension lige foreløbig, har 57-årige Bent Jensen, direktør i virksomheden Scandi Supply i Vissenbjerg, valgt at udvide ejerkredsen allerede nu.

Bent Jensen overtog brandsikringsvirksomheden i midten af 1990'erne, og han har siden styret virksomheden ene mand. Men nu har han hentet nyt kræfter ind i form af 42-årige Karsten Holse og 30-årige Tom Eiken Abildgaard.

- Det her drejer sig ikke om, at jeg er på vej på pension. Men der er en ansvarlighed i at sikre sin virksomhed en god fremtidig drift, og jeg vil gerne skabe en stabilitet blandt de ledende medarbejdere i virksomheden, så der er en fast kerne.

- Det handler om, at vi ikke skal have en for stor udskiftning, så ledelseskernen kan være sikret i mange år fremadrettet, siger Bent Jensen.

Bent Jensen er derfor fortsat direktør i virksomheden og ejer hovedparten af aktierne.

- Min rolle ændrer sig ikke så meget, for planen med at udvide ejerkredsen har hele tiden været der. Men nu er roen til, at vi kan få det gennemført, og derfor er det et godt tidspunkt at udvide nu, fortæller han.

Tom Eiken Abildgaard har været i virksomheden i fem år som teknisk chef, og han kommer fortsat til at have ansvaret for det tekniske område, mens Karsten Holse skal tage sig af salg og marketing.

- Tom er en vigtig brik for virksomheden, fordi han har kernekompetencer om vores know how.

- Karsten har jeg kendt i mange år, og han er den rette person til at gå ind i sådan et fælles lederskab. Han er mere erfaren i kraft af hans alder, og så har han den rigtige holdning til det at arbejde, siger Bent Jensen.

Scandi Supply A/S

Scandi Supply i Vissenbjerg har kompetencer inden for passiv brandsikring. Det betyder, at virksomheden fokuserer på brandsikring, der ikke kræver strøm eller vand.

Virksomheden laver brandbeskyttelse af bærende bygningskonstruktioner, brandskalsikring af facader og hulrum og løsninger for brandlukning af installationer.

Deres produktsortiment forhandles gennem grossister og tømmerhandlere i Danmark og kunder i Europa.

30-årige Tom Eiken Abildgaard er uddannet bygningsingeniør og har en master i brandsikkerhed fra DTU. Han har været teknisk chef i virksomheden siden 2015.

Karsten Holse på 42 år er uddannet ingeniør og har en MBA i ledelse.

Virksomhedens seneste regnskab viser en egenkapital på lige knap fem millioner kroner.

Regnskabet viser, at virksomhedens seneste overskud var på lidt over to millioner kroner.

Annonce

En udfordring

For Bent Jensen betyder det, at han de kommende år skal fralægge sig mere ansvar og indgå i et fælles lederskab i den virksomhed, som han har stået i spidsen for alene i mere end 20 år.

- Det er givetvis en stor udfordring, og det er en udfordring, jeg har forberedt mig på de sidste to til tre år. Så vi har i bestyrelsen taget emnet op en gang om året for at diskutere, hvad der er det rigtige for aktionærerne.

- Det har været en modningsproces, og jeg har en god mavefornemmelse, siger han.

Annonce

Store ambitioner

Det er en virksomhed med gode fremtidsudsigter, der nu får en udvidet ejerkreds, ifølge Bent Jensen.

- Nogle tager partnere ind, fordi de er i knibe, men det er slet ikke der, vi er. Det er en virksomhed i god form, og Tom og Karsten kan være med til at løfte den til en nyt niveau, så jeg ikke skal gøre det hele alene.

- Virksomheden har aldrig været så godt kørende, som den er lige nu, siger direktøren og fortæller, at virksomheden de seneste fem år har forbedret overskuddet hvert år.

Sammen med Tom Eiken Abildgaard og Karsten Holse har Bent Jensen derfor store ambitioner for virksomheden, der i alt tæller ti medarbejdere.

- Jeg ser en virksomhed om fem år, der er dobbelt så stor på pengesiden, som vi er nu. Og der vil der givetvis følge flere ansættelser med, siger direktøren.

Virksomheden gør sig i salg og rådgivning om passiv brandsikring fra hovedsædet i Vissenbjerg og henter produkterne til brandsikringen udefra, da virksomheden ikke selv har en produktion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Annonce