Annonce
Nordfyn

Udvidelse af HCA Airport: Sådan lyder ambitionerne

På et møde mandag vil relevante parter fortælle om mulighederne for at udvide både terminalfaciliteter og landingsbane samt den eksisterende erhvervspark langs med Beldringevej. Arkivfoto: Michael Bager
Nordfyns Kommunalbestyrelse har lagt et planforslag om udvidelse af HCA Airport ud i offentlig høring. Men hvad lyder ambitionerne egentlig på?
Annonce

Beldringe: HCA Airport har gennem en årrække oplevet en voksende efterspørgsel – blandt andet inden for den internationale trafik. Derfor ønsker HCA Airport at styrke transportudbuddet gennem en udvidelse af kapaciteten og faciliteterne i lufthavnen i Beldringe. Herved kan flere og større fly lande, og flere gæster kan serviceres.

Ønsket har resulteret i planer, der blandt andet vil muliggøre en udvidelse af landingsbanen, etablering af nye terminalbygninger og nye parkeringsanlæg samt en udvidelse af erhvervsparken, hvor brancherelaterede virksomheder, service- og uddannelsesfunktioner samt kulturelle formål kan indpasses.

Mål for HCA Airport

Forbedre infrastrukturen til og fra lufthavnen.

Fastholde Hans Christian Andersen Airport som Fyns lufthavn - både i praksis og i folks bevidsthed.

Understøtte udviklingen af lufthavnen i overensstemmelse med Hans Christian Andersen Airports strategier i forhold til fx flytrafikken og UAS testcenter.

Derfor har Nordfyns Kommune udarbejdet et kommuneplantillæg, der har til formål at muliggøre en udvidelse af HCA Airport, som forudsætter en ændring af kommuneplanen. Planen er sendt ud i offentlig høring, og der kan indsendes høringssvar indtil den 23. september.


HCA Airport har gennem en årrække oplevet en voksende efterspørgsel – blandt andet inden for den internationale trafik.


Vil du gerne vide mere om planforslaget og måske endda stille spørgsmål til visionerne, og hvad en mulig udvidelse kan få af betydning for det sted, du bor?

Så kom med til informations- og dialogmøde i Kuplen, Søndergade 2 i Otterup, på mandag den 14. september klokken 19, hvor relevante personer omkring lufthavnen vil fortælle om visionerne. Mød borgmester i Nordfyns Kommune og bestyrelsesmedlem i lufthavnens bestyrelse, Morten Andersen (V), lufthavnsdirektør Hans Okholm Vejrup, Arne Erlund, der er formand for Hjadstrup Lunde Lokalråd samt Henrik Boesen, direktør for Teknik, Erhverv og Kultur i Nordfyns Kommune.

Læs mere og tilmeld dig via linket nedenfor.

https://loyalitet.s1.umbraco.io/fyens-stiftstidende/events/cafe-stiften/fremtiden-for-hca-airportsy9dn1836768167975%3d64816/c-34/c-325/p-26458
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce