Annonce
Nordfyn

Udvalgsformand: Vigtigt at børn og unge stadig må samles om idrætten

Fra mandag den 26. oktober blev der indført forbud mod at forsamles mere end 10 personer til eksempelvis håndboldtræning. Dette gælder dog ikke for børn og unge op til 21 år - her må der maksimalt samles 50. Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder heller ikke for professionelle idrætsudøvere. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
Fra denne uge skal der tænkes kreativt, hvis de nordfynske idrætsforeninger skal holde gang i træningen. I hvert fald når det gælder seniorspillere, som er underlagt forsamlingsforbuddet på 10 personer. Anderledes ser det ud for de yngste.

Nordfyn: Fra mandag den 26. oktober har regeringen grundet covid-19 lagt en dæmper på aktiviteterne i sportshaller landet over.

Med forbuddet mod at forsamles mere end 10 personer, begrænser det pludselig mulighederne for eksempelvis klassisk håndboldtræning, men forbuddet mod at samles 10 personer gælder kun for idrætsudøvere over 21 år. Idræts- og foreningsaktiviteter uden overnatning for børn og unge op til 21 år er nemlig undtaget, og til sådanne aktiviteter må der samles 50.

- Jeg synes selvfølgelig, at det er ærgerligt, når idrætslivet bliver ramt af restriktioner, men jeg glæder mig over, at man har tilladt børn og unge fortsat at mødes og dyrke deres sport. Det betyder så meget for mange børn, ikke kun i forhold til motion, men også i forhold til det sociale fællesskab, de har der, som tit er lige så stort som det, de har i skolen, lyder reaktionen fra Mette Landtved-Holm (V), formand for Erhvervs, Kultur- og Fritidsudvalget.

Annonce

Del banen op

Men selvom der nu gælder et skærpet forsamlingsforbud for idrættens seniorer, findes der stadig mulighed for at træne.


Men selvom der nu gælder et skærpet forsamlingsforbud for idrættens seniorer, findes der stadig mulighed for at træne. Eksempelvis skriver Dansk Håndboldforbund i forbundets opdaterede retningslinjer, at man som spiller over 21 år gerne må træne i zoner med 10 deltagere i hver zone, så længe man sikrer, at der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe.


Eksempelvis skriver Dansk Håndboldforbund i forbundets opdaterede retningslinjer, at man som spiller over 21 år gerne må træne i zoner med 10 deltagere i hver zone, så længe man sikrer, at der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe.

Endvidere lyder anbefalingen fra forbundet, at "... der er mindst to meter mellem hver bane. Det er muligt at inddele store baner i mindre zoner. Her anvendes kegler, toppe, snor, skillevægge eller anden tydelig markering, der klart afgrænser banen/zonen. Banestørrelser og aktivitetsareal er forskellige i de respektive idrætter, hvorfor forsamlingstætheden kan variere fra idræt til idræt. Forsamlingstætheden må dog ikke komme under 4 m2 pr. person."

Mette Landtved-Holm, formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune. Foto: Winnie Synia/Nordfyns Kommune

Udvalgsformand Mette Landtved-Holm er da også fortrøstningsfuld omkring, at lokale, nordfynske trænere kan slippe fantasien løs og finde på alternativ træning for seniorerne.

- Der findes mange dygtige og kreative trænere rundt omkring, som jeg er overbevist om, godt kan finde på alternative måder at mødes om de forskellige sportsgrene på i mindre grupper eller om udendørs træning, hvor der ikke kræves mundbind.

Retningslinjer for foreningssport

Der er fra mandag den 26. oktober forsamlingsforbud på 50 personer for idrætsaktiviteter for børn og unge. Øvrige idrætsaktiviteter for personer på 21 år og derover gælder forsamlingsforbud på 10 personer.

Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder ikke for professionelle idrætsudøvere.

Derudover er der fra torsdag den 29. oktober til og med den 2. januar 2021 påbud om, at alle over 12 år, der opholder sig på en idrætsfacilitet, skal bære mundbind. Mundbindet må tages af, når træningen begynder, ligesom man må tage det af, når man skal bade. Man må ligeledes tage mundbindet af, hvis man sidder ned som tilskuer og overværer en kamp. Mundbindet skal på igen, når man rejser sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Assens

Carelink-direktør beklager, efter Karina stillede sig frem med kritik af teststed: - Jeg er dybt ked af det - vi skal ikke lyve

Annonce