Annonce
Kerteminde

Udvalgsformand til entreprenør med byggeplaner: - Vi gør det bedste, vi kan

Formand for arbejds - og erhvervsudvalget, Jens Gantriis (V). Arkivfoto: Michael Bager
Formand for Kerteminde Kommunes erhvervs- og vækstsudvalg, Jens Gantriis (V), forstår godt, at det er frustrerende, at man som virksomhedsejer er nødt til at væbne sig med tålmodighed, når man venter på at få en byggesag færdigbehandlet.

Kerteminde: - Jeg håber, at han vil bide tænderne sammen og vente på, at vi finder en løsning, siger Jens Gantriis (V), der er formand for erhvervs- og vækstudvalget i Kerteminde Kommune.

Jonas Nielsen er indehaver af entreprenørfirmaet, Joni Manpower ApS, og han vil gerne bygge to store haller til sine maskiner og en privatbolig på Strandvangen i Kerteminde. Her har han købt en grund af Lasto A/S med det forbehold, at han får lov til at bygge på grunden, som er på 9700 kvadratmeter.

Selv om Kerteminde fra 1. april ansatte to ekstra sagsbehandlere til at tage sig af byggesager, er der stadig lang ventetid. Foreløbigt har entreprenøren ventet over 60 dage på at få en byggetilladelse. Jonas Nielsen vil gerne i gang med byggeriet snart. Derfor er han begyndt at overveje en plan B, som betyder, at han kan være nødt til at bygge i Odense, hvor det er lettere at komme hurtigt i gang med at bygge.

Jens Gantriis kan godt forstå Jonas Nielsens frustration.

- Men jeg håber ikke, at han har nået sin smertegrænse endnu. Der er bare rigtig mange, der gerne vil lægge energi og penge i Kerteminde. Det er jo det, der er udfordringen lige nu, siger udvalgsformanden.

Annonce

- Vi forsøger dagligt at gøre det endnu bedre

Jens Gantriis påpeger, at han ikke kender Joni Manpower ApS' sag.

- Jeg må bare konstatere, at vi hele tiden gør, hvad vi kan for at komme videre i stakken af byggesager, fastslår han.

- Men hvis jeg som virksomhedsleder sad med nogle ambitioner at komme i gang med et byggeri, vil jeg nok også være frustreret over at skulle vente. Fakta er bare, at det, vi gør lige nu, er det bedste, vi kan. Og vi forsøger dagligt at gøre det endnu bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce