Annonce
Faaborg-Midtfyn

Udvalgsformand skeptisk overfor affald i farvede poser: - Vi skal huske den fynske kontekst

Kommunalbestyrelsesmøde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Søren Kristensen (V)Foto: Kim Rune
Formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen (V) er ikke helt begejstret for affald i farvede poser. Den affaldsordning, som Faaborg-Midtfyn skal have, skal læne sig op ad nabokommunernes, lyder det.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Den affaldsordning, som Faaborg-Midtfyn skal have, skal læne sig op ad nabokommunernes.

Det mener formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen (V). Derfor ligger den svenske model med farvede skraldeposer heller ikke lige til højrebenet.

- Jeg afviser ikke, at det kan være en god og spændende måde at gøre det på, men det er ikke noget, vi har været omkring, siger udvalgsformanden, der også kalder det "et gevaldigt spring", hvis man skulle ændre konceptet nu.

I Faaborg-Midtfyn er en ny affaldsordning nemlig godt på vej igennem det politiske system. En ordning, som betyder, at borgerne får to skraldespande med i alt fire kamre; ét til madaffald, ét til restaffald, ét til glas og metal samt ét til pap og papir.

Men på den anden side af Øresund sorterer de nogle steder affald på en helt anden måde. Her skal borgerne sortere affaldet i kulørte poser, som kan ryge i den samme skraldespand. Først senere, på et anlæg, sorteres poserne efter farve, så affaldet ender det rigtige sted og kan genanvendes.

- For nogle husstande kan det måske være en fordel, og for andre kan den anden ordning være bedre, konstaterer Søren Kristensen.

Han mener dog, at den kommende faaborg-midtfynske ordning bør læne sig op ad øvrige fynske affaldsordninger.

- Vi skal huske den fynske kontekst og tænke på, at der er flere andre fynske kommuner, der har den ordning, som vi påtænker. Hvis vi på Fyn skal have - og det tror jeg og håber på - et fælles sorteringsanlæg til restaffaldet, så er det en fordel, at vi gør det på nogenlunde samme måde, påpeger Søren Kristensen.

Han opfordrer dog folk til at komme med høringssvar.

- Man kan skrive ind og foreslå, at vi skal kigge i den retning. Og så vil vi selvfølgelig tage en snak om, hvorvidt det er en løsning, der er mere attraktiv, siger han.

Høringsperioden udløber 26. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce