Annonce
Nyborg

Udvalgsformand om Norden i Nyborg: Mere nordisk i udtrykket

Formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup (V).

Formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget Peter Wagner Mollerup (V) er klar til at gentage festivalen "Norden i Nyborg". Men den skal være mere skarp på det nordiske udtryk i sin fortsættelse.

Hvad har I lært af Norden i Nyborg, version ét. Var satsningen pengene værd?

Vi syntes, at det har været rigtigt positivt og dejligt, når vi samarbejder på kryds og tværs. Udviklingsudvalget har jo netop til opgave at prøve ting af. Måske skal man skære lidt til og ikke spænde over så meget næste gang. Hellere lidt mindre og mere i dybden.

Hvad skal der udvikles på fremadrettet?

Den stolte historie, vi har i Nyborg, som har været hovedstad for mange ting. Vi skal have Nordisk Råd koblet sammen med Norden i Nyborg, så man kan forbinde eventen med Nordisk Råd. Der skal rystes nogle idéer, og måske i den forbindelse have koblet foreningen Norden på arbejdet. De kan både bidrage med temaer og deres netværk. Vi håber samtidig, at få noget mere litteratur, mad og kultur på programmet. Set over tid, vil vi gerne være en nordisk fest, der hænger sammen med Unesco-satsningen.

Hvad kan I tage med videre fra årets event?

Musik med grand prix på Bastionen var et af de tiltag, som var super positivt. For hvad enten man er ung eller gammel, så kan man synge med på sangene. Det er jo vigtigt, at "Norden i Nyborg" er folkelig og ikke for elitær.

Kan I selv magte at udvide eventen?

Det, vi kan have brug for, er at få lidt professionel hjælp, hvis festivalen skal være større, dybere og bredere. Men det må vi se, når vi kender udkastet til næste års event.

Hvad med økonomien i et nyt oplæg, som udvalget præsenteres for på mødet i januar?

Det er svært at sige noget om, men det kunne sagtens være samme niveau, som i år. Det må bero på oplægget. Vigtigst, at vi har fået Norden i Nyborg op at stå, og vi er en kommune, hvor der ikke er langt fra tanke til handling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce