Annonce
Kerteminde

Udvalgsformand om Munkebo Bycenter i seks etager: Det skal undersøges, men det er muligt

Sådan kommer Munkebo Bycenter til at se ud fra sydvest, hvis det nye plangrundlag bliver godkendt. Visualisering af Sunke Arkitekter - arkitektfirmaet bag projektet
Ejerne bag Munkebo Bycenter har ændret planer. Boligerne går fra fire til seks etager. Det kræver dog, at Kerteminde Kommune godkender et nyt plangrundlag, der tillader det. Noget, formanden for miljø- og teknikudvalget ikke er afvisende overfor.
Annonce

Munkebo: Flere af bygningerne i Munkebo Bycenter skal være op til seks etager, hvis det står til ejerne bag projektet. Det er to yderligere etager i forhold til de første planer. Og det kræver Kerteminde Kommunes involvering.

Der skal nemlig udarbejdes et nyt plangrundlag. Det hører under miljø- og teknikudvalget. Hos udvalgets formand, Jesper Hempler fra SF, kommer de nye planer for Munkebo Bycenter som en overraskelse.

- Vi har allerede lavet et plangrundlag, så det er en smule overraskende. Inden man sætter i gang med den nye plan, er det vigtigt for mig - i forhold til højden - at der bliver set på, hvilken betydning det vil have for de omkringliggende boliger, siger han.

Fra ejeren lyder det, at det er nødvendigt for at realisere projektet, og at det vil få flere borgere til og deraf flere penge i kommunekassen. Hvorfor er kommunen så lidt tilbageholdende i forhold det nye plangrundlag?

- Det kan også sagtens være, at vi ender med et ja. Man kunne godt vælge nu bare at sige ja, lad os sætte gang i plangrundlagsarbejdet. Det kan sagtens være, at det vil være en udmærket løsning. Umiddelbart synes jeg ikke, der er mange ting, der taler imod, at det kan lade sig gøre, erkender udvalgsformanden.

Jesper Hempler fra SF vil sikre sig, at de to ekstra etager ikke kommer til at betyde mere skygge og dårligere udsigt for boligerne i området. Arkivfoto
Annonce

Skal bruge penge fornuftigt

Det første plangrundlag har kostet kommunen 119.500 kroner i rådgivere. Hvis seksetagers boliger skal være en realitet, vil det nye plangrundlag koste kommunen flere penge, anslås det på dagsordenspunktet for miljø- og teknikudvalgets næste møde.

Og det er Jesper Hempler ærgerlig over.

- Jeg kan godt se, at der kan opstå noget hen ad vejen, der kræver ændringer. Men vi har begrænset ressourcer, som vi selvfølgelig gerne vil bruge bedst muligt. Derfor er det vigtigt, at vi får afklaret helt, at det er muligt, og vi kan stå inde for det, så vi ikke får et nyt plangrundlag, der bliver skudt ned, siger han.

Som tidligere nævnt er et af ejernes argumenter, at det vil give gode penge i kommunekassen. Hvilken betydning har lidt over 100.000 kroner så?

- Alle beløb har en betydning. Vi skal bruge borgernes penge fornuftigt, siger han og erkender dog, at hvis der kommer 50 nye borgere til Munkebo Bycenter, vil det mere end rigeligt opveje kommunens omkostninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce