Annonce
Nyborg

Udvalgsformand om kommune-ferie: - Jeg er blevet klogere som politiker og person

Anja Kongsdal (V), formand for Social- og Familieudvalget, er en af folkene bag tiltaget om "Alle børn har ret til en god ferie". Et projekt, hvor udsatte familier kommer på ferie med kommunen. Foto: Mogens Rasmussen.
  • Udvalgsformand i Social- og Familieudvalget besøgte i sommer de familier, der modtog det tilbud om at komme på ferie med kommunen.
  • Hun har tidligere talt meget for at opholdet også skulle indholde læring, men hun er blevet klogere.

Nyborg/Bøsøre: Hun har selv været der. Som barn kom udvalgsformand i Social- og Familieudvalget i Nyborg Kommune Anja Kongsdal (V) ikke selv på ferie med sin far og mor, fortalte hun til Stiftstidende i sommer.

I år havde Nyborg Kommune lavet et nyt tilbud til udsatte familier om at komme på ferie med kommunen. Et projekt, der har været sat i søen af DF og Venstre, hvor der op til det første år med tilbuddet har været megen dialog om, hvordan tilbuddet skulle realiseres og praktiseres.

Anja Kongsdal var dengang fortaler for, at det udover at være et tilbud om ferie, også skulle være et tilbud, hvori der var læring at hente for forældrene. Blandt andet noget om børns søvn, kost osv. var nogle af de ting, udvalgsformanden havde i tankerne.

- Det slog jeg er stort slag for dengang, vi snakkede om det her tilbud, fortæller hun.

Men efter at have været på besøg på campingpladsen i Bøsøre i sommer, fik Anja Kongsdal en helt anden holdning.

- Da jeg så var på campingpladsen med familierne, tænkte jeg, nej, det er også vigtigt, at man bare er der og får lov til at nyde det, ligesom man jo gør på en almindelig ferie, fortæller Anja Kongsdal og fortsætter.

- Der er jeg som politiker og person blevet klogere. Og mange af familierne har jo styr på de ting alligevel. De har jo blandt andet selv efterspurgt flere grønsager til måltiderne.

Udvalgsformanden fortæller også, at hun oplevede en kanon stemning, især mellem familie og personale.

- Det er jo basis for det hele, fortæller hun.

Tilbuddet er på næste års budget, hvor der endnu engang afsættes 300.000 kroner til, at udsatte familier kan komme på ferie med kommunen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce