Annonce
Nordfyn

Udvalgsformand: Mange ønsker til nye cykelstier

Udvalgsformand Franz Rohde (K). Arkivfoto: Nils Svalebøg

Franz Rohde (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget, forstår godt, at det snart må være Hårslevs tur til en ny cykelsti. Men han understreger, at det ikke er nemt at prioritere et område, hvor der er mange om buddet.

Forældre i Hårslev tør ikke lade deres børn cykle til skolen, fordi de mener, at sikkerheden er for dårlig. Hvad siger du til det?

- Jeg kan godt forstå, at man som forældre kun vil sende sine børn ud på landevejen, hvis man er helt tryg ved forholdene. Jeg er opmærksom på, at der er mange andre steder i kommunen, hvor lokale folk vil have nye cykelstier, og derfor vil jeg gøre mit for at prioritere området mere, end det tidligere har været.

Hvad har du gjort i dine tre år som udvalgsformand?

- Vi har udarbejdet en stiplan, der endnu ikke er helt vedtaget. Planen indeholder blandt andet et aktivt kort, der skaber overblik over eksisterende stier, og så er der lavet plads til nye forslag - på et borgermøde i januar kom de første ønsker til nye cykelstier, og her var det tydeligt, at sikker skolevej betyder klart mest. Men vores stiplan handler også om, hvordan vi skal prioritere vores cykelstier: Skal det være sikker skolevej, pendlerstier eller naturstier, som vi afsætter flest penge til - det skal vi blive helt enige om ved næste udvalgsmøde.

Elever og forældre i Hårslev og omegn har måttet leve med de her forhold i mange år. Kan du forstå, at de føler, at det snart må være deres tur til at få en ny cykelsti?

- Jeg forstår godt, at de føler sig forbigået. Men jeg må også bare sige, at kommunen ikke har været alt for god til at få etableret for mange cykelstier - især før sammenlægningen i 2007. Nu står vi pludselig i en situation, hvor der er mange ønsker rundt omkring, og vi skal forsøge at udvælge de mest nødvendige, da vi ikke har penge til at anlægge dem alle på en gang.

Hvad vil du opfordre forældrene fra Hårslev til at gøre?

- Hvis ikke deres forslag allerede er skrevet ind på kortet, vil jeg anbefale, at forældrene kontakter vores forvaltning, så deres ønske kan nå at komme med ind i billedet, når vi efter den endelige budgetforhandling i slutningen af september skal finde ud af, hvilke projekter vi vil prioritere. Og så skader underskrifter jo heller ikke, hvis de kan samles ind.

Hvordan er chancerne for, at der i år tildeles flere penge til den samlede pulje til stier?

- Jeg vurderer, at der er ret god stemning for, at der afsættes flere penge, men nu må vi se, hvad der sker.

Det er vel ikke, fordi skolen er i fare for at lukke i fremtiden, at der ikke er blevet investeret i en ny cykelsti i Hårslev?

- Jeg kender ikke til nogen aktuelle planer om at lukke skolen. Det vil være meget nyt for mig, hvis der skulle være en sammenhæng i det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce