Annonce
Nordfyn

Udvalgsformand: Mange ønsker til nye cykelstier

Udvalgsformand Franz Rohde (K). Arkivfoto: Nils Svalebøg

Franz Rohde (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget, forstår godt, at det snart må være Hårslevs tur til en ny cykelsti. Men han understreger, at det ikke er nemt at prioritere et område, hvor der er mange om buddet.

Annonce

Forældre i Hårslev tør ikke lade deres børn cykle til skolen, fordi de mener, at sikkerheden er for dårlig. Hvad siger du til det?

- Jeg kan godt forstå, at man som forældre kun vil sende sine børn ud på landevejen, hvis man er helt tryg ved forholdene. Jeg er opmærksom på, at der er mange andre steder i kommunen, hvor lokale folk vil have nye cykelstier, og derfor vil jeg gøre mit for at prioritere området mere, end det tidligere har været.

Hvad har du gjort i dine tre år som udvalgsformand?

- Vi har udarbejdet en stiplan, der endnu ikke er helt vedtaget. Planen indeholder blandt andet et aktivt kort, der skaber overblik over eksisterende stier, og så er der lavet plads til nye forslag - på et borgermøde i januar kom de første ønsker til nye cykelstier, og her var det tydeligt, at sikker skolevej betyder klart mest. Men vores stiplan handler også om, hvordan vi skal prioritere vores cykelstier: Skal det være sikker skolevej, pendlerstier eller naturstier, som vi afsætter flest penge til - det skal vi blive helt enige om ved næste udvalgsmøde.

Elever og forældre i Hårslev og omegn har måttet leve med de her forhold i mange år. Kan du forstå, at de føler, at det snart må være deres tur til at få en ny cykelsti?

- Jeg forstår godt, at de føler sig forbigået. Men jeg må også bare sige, at kommunen ikke har været alt for god til at få etableret for mange cykelstier - især før sammenlægningen i 2007. Nu står vi pludselig i en situation, hvor der er mange ønsker rundt omkring, og vi skal forsøge at udvælge de mest nødvendige, da vi ikke har penge til at anlægge dem alle på en gang.

Hvad vil du opfordre forældrene fra Hårslev til at gøre?

- Hvis ikke deres forslag allerede er skrevet ind på kortet, vil jeg anbefale, at forældrene kontakter vores forvaltning, så deres ønske kan nå at komme med ind i billedet, når vi efter den endelige budgetforhandling i slutningen af september skal finde ud af, hvilke projekter vi vil prioritere. Og så skader underskrifter jo heller ikke, hvis de kan samles ind.

Hvordan er chancerne for, at der i år tildeles flere penge til den samlede pulje til stier?

- Jeg vurderer, at der er ret god stemning for, at der afsættes flere penge, men nu må vi se, hvad der sker.

Det er vel ikke, fordi skolen er i fare for at lukke i fremtiden, at der ikke er blevet investeret i en ny cykelsti i Hårslev?

- Jeg kender ikke til nogen aktuelle planer om at lukke skolen. Det vil være meget nyt for mig, hvis der skulle være en sammenhæng i det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Kerteminde For abonnenter

Flemming har skabt et millionoverskud i sin smedevirksomhed, men nu står det stille: - Jeg kan godt frygte for fremtiden

Annonce