Annonce
Faaborg-Midtfyn

Udvalgsformand i fritidscenter-debat: Vil gerne deltage i møder, men det kræver invitation

Lokaldebat: Svar på Bo Andersens læserbrev den 9. juli.

Som udvalgsformand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget skal jeg også beklage, at situationen er, som den er. Der har igennem en længere periode været arbejdet for, at det ikke skulle ende med en konkurs.

Hallerne i Faaborg Midtfyn Kommune lægger mig meget på sinde, og jeg har været meget aktiv i at sikre hallerne gode vilkår gennem § 17 stk. 4-udvalgets arbejde, hvor der blev tilbageført 2,4 millioner kroner til hallerne med vedtagelsen af den nye halmodel. På samme måde har jeg også været aktiv i at få lavet en samarbejdsaftale med Midtfyns Fritidscenter, som det er blevet gjort med Forum Faaborg.

Jeg anerkender, at der i forbindelse med samarbejdsaftalen med Midtfyns Fritidscenter opstod opmærksomhedspunkter ang. deres økonomi. Disse sager er blevet behandlet på den lukkede dagsorden i Kultur- og Lokalsamfundsudvalget, Økonomiudvalget og på Kommunalbestyrelsesmøderne.

I sager, der er har med økonomi at gøre, er det vores borgmester, der har været kommunalbestyrelsens naturlige repræsentant ved dialog/møder.

Jeg står altid til rådighed for dialog/møder, men det kræver, at man inviterer mig med.

For mig handler det nu om at få fundet en løsning på, hvordan Midtfyn Fritidscenter skal drives i fremtiden. Det arbejde er igangsat, og det kræver arbejdsro. Imens kører Midtfyns Fritidscenter videre. Kommunalbestyrelsen er på ingen måde ude på at lukke stedet, men vi skal have styr på økonomien for at drive stedet, og det er det arbejde, der pågår nu.

Annonce
Anne Møllegaard Mortensen fra Dansk Folkeparti skriver, at hallerne i kommunen lægger hende meget på sinde. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce